Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Rynek komórkowy po IVkw.2010: Orange liderem

Viewing 12 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Większość operatorów sieci komórkowych przedstawiła już swoje sprawozdania finansowe i wyniki za IV kwartał 2010. Z opublikowanych wyników wynika, że Orange umocnił się na rynku lidera pod względem ilości kart SIM. Plus pozostał liderem rynku abonamentowego w Polsce.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 136485

Wbrew bezrozumnym oczekiwaniom i wciskaniu kitu przez zmanipulowanych wyznawców jedynie słusznej sieci – kolejny raz widać , że nie ma jakiejś lawiny odejść z sieci starych operatorów . I to pomimo możliwości bezpłatnego i dość szybkiego przenoszenia numerów . W/g najbardziej zaślepionych ok 40 mln klientów innych sieci nie potrafi liczyć , bo oczywiście TYLKO oni posiedli tajemną wiedzę (-: Niestety to tych 40 mln potencjalnie jest zmuszonych do „dotowania” jedynie słusznej sieci .

• Anonymous
      Guest

Hoho, w Gadu Air 114tys. klientów. No prosze;) 3 razy taniej i tego nie reklamują w TV!

• Anonymous
      Guest

Brane są pod uwagę tylko oferty abonamentów telefonicznych, czy także ofert mobilnego dostępu do internetu? Nie widzę tego w zestawieniu. Powinno to być w kolejnym zestawieniu bo po wprowadzeniu HSPA+ DC przez Orange, 4G przez Play, planach Ery(T-mobile) może to być kluczowe

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

Powinny być wyznaczone jakieś kryteria liczenia abonentów w sieciach a nie tak jak teraz „liczymy co się da”

Np: wykonane dwa połączenia głosowe w miesiącu.

kryterium ważności konta na połączenia przychodzące/wychodzące to żadne kryterium a jedynie podbijanie cyferek.

• Anonymous
      Guest

Lucek, brałeś coś…?

• Anonymous
      Guest

Ile abonentów miała Idea jak została przejęta przez orange?

• Anonymous
      Guest

Nie jest żadną tajemnicą, że najwięcej leżaków ma Play. Sam mam 4 i 2 abo 1zł juz wypowiedziane. Karty oczywiście pójdą do kosza ale w statystykach są uwzględnione. Play źródełko w postaci mtr wysycha, co widać po ostatnich ofertach abo. Ceny słuchawek poszybowały mocno do góry. Abo bez telefonu podrożał. W marcu spodziewam się pogorszenia Fresha i firmowych taryf. Jak widać przerzuciłem kilka kart play ale z głównym numerem nadal nie przeszedłem i nie przejdę. Na prepaid wybrałem mBank mobile. Nie wspomnę o żałosnej obsłudze klienta w Play. To dno i 3metry mułu. Poll widzę przeniósł się z innego portalu i teraz tutaj swój spam o Play wkleja.

• Anonymous
      Guest

[quote]A ty chłopie nie widzisz, że nie o tym piszesz od czego zacząłeś? Napisałeś niesłusznie, że nie widać lawiny przenosin z W3 do nowych operatorów. A teraz piszesz o szkodliwych dotacjach. Zupełnie nie na temat. Wróć wiec do „lawiny przenosin”. Nie widać tych przenosin bo klienci są uwiązani umową w W3 umowami długo terminowymi bądź skarbonką. Każdy niemal klient jest albo związany umową i przejść nie może jeszcze albo zaaplikował sobie skarbonkę i też mu żal stracić zgromadzonych środków. Wg mnie jednak przenosiny są o czym twierdzi statystyka tychże. Ty możesz mieć inne zadanie. Ja mam takie, że liczba przenosin z W3 do Play jest już lawiną mimo uciążliwości związanych z tą czynnością.
      P.s. Temat zastępczy „dotacje” zostaw na inny wątek. [/quote]

• Anonymous
      Guest

[quote]A ty chłopie nie widzisz, że nie o tym piszesz od czego zacząłeś? Napisałeś niesłusznie, że nie widać lawiny przenosin z W3 do nowych operatorów. A teraz piszesz o szkodliwych dotacjach. Zupełnie nie na temat. Wróć wiec do „lawiny przenosin”. Nie widać tych przenosin bo klienci są uwiązani umową w W3 umowami długo terminowymi bądź skarbonką. Każdy niemal klient jest albo związany umową i przejść nie może jeszcze albo zaaplikował sobie skarbonkę i też mu żal stracić zgromadzonych środków. Wg mnie jednak przenosiny są o czym twierdzi statystyka tychże. Ty możesz mieć inne zadanie. Ja mam takie, że liczba przenosin z W3 do Play jest już lawiną mimo uciążliwości związanych z tą czynnością.
      P.s. Temat zastępczy „dotacje” zostaw na inny wątek. [/quote]
      Nie przesadzaj. Chyba nie uważasz, że przez 4 lata istnienia Play innym nie wygasły umowy w w3? Widzisz u mnie za 2m-ce wygasa umowa w erze i z ciekawości porównałem z Play i w erze dostałem podobne warunki tj. za 59zł -360min do wszystkich, pakiet 100MB, sieć rodzinna + telefon w przyzwoitej cenie. Uwzględniając ryzyko w play związane z wszech panującą tam amatorką musiałbym dostać ofertę lepszą o 30% żeby się skusić a dostaję tymczasem to samo.

• webis
      Member
      Liczba postów: 201

Ilość wydanych kart SIM to żaden wyznacznik.

• Anonymous
      Guest

Nic nie daje tłumaczenie oczywistych oczywistości tak nawiedzonemu osobnikowi jak ~Poll . Niech się zatem nadal ośmiesza np takimi tekstami : „Napisałeś niesłusznie, że nie widać lawiny przenosin z W3 do nowych operatorów.” Napisałem SŁUSZNIE , ŻE NIE MA LAWINY PRZEJŚĆ DO PLAY , BO STATYSTYKI TEGO NIE WYKAZUJĄ . Nie wiem tylko czy to świadome kłamstwo czy logika przerasta jego możliwości zrozumienia .
      Również jego teza o rzekomej niekorzyści dla dotychczasowych klientów Playa powiększenia ich liczby , jest mocno wydumana i wątpliwa merytorycznie .
      Na koniec można stwierdzić ,ze kłamliwe i bezrozumne wypociny takich osobników jak ~Poll szkodzą jedynie wizerunkowi sieci , której we własnym mniemaniu bronią lecz przed faktycznie nieistniejącym przeciwnikiem

• Anonymous
      Guest

Plus pozostał liderem rynku abonamentowego w Polsce i tak zostanie bo mają najlepszą ofertę!

Orange gratuluję dobrego samopoczucia, jeśli swoją pozycję oceniają na podstawie kart Sim — czy to nie Orange chciało ostatnio rozdawac nawet te karty? Sam prezes ich przyznał, że to ejst żaden miernik! 😛 😀

Viewing 12 reply threads
Reply To: Rynek komórkowy po IVkw.2010: Orange liderem
Your information: