-
AuthorPosts
-
-
Polski dystrybutor marki RUNBO, firma BMF, już posiada w sprzedaży najnowsze dziecko marki RUNBO model F1. System RUNBO F1 jest oparty na ośmiordzeniowym procesorze 64-bitowym MT6752 8 x 1.7GHz, pamięci 2GB RAM i 16GB ROM oraz opcjonalnie pamięci FLASH 64GB. W teście wydajności RUNBO F1 w bazowej konfiguracji osiągnął wynik 41520 punktów.
Pełna treść artykułu dostępna tutaj: RUNBO F1 – pancerny smartfon 4G/LTE już w sprzedaży
-
-
[quote]Ile kosztuje??? myPhone Hammer AXE LTE za 999 zł i mam wszystko. Różnica jedynie w wielkości i mocy baterii, ale jakoś nie widzę żeby w górach czy na rowerze wyciągać 5.5 calowy telefon. [/quote]
olaboga!
to polecieli równo z ceną. coś mi się wydaję, że testów nie ma się co spodziewać. chociaz ja bym chętnie przetestował.[quote]Dobrze ze alternatywa jest hammer axe lte. W sumie nie jest az taki zly i mase gestow ma [/quote]
hammer axe ma nieco lepszy wynik na antutu -
Anonymous
Guest14 września 2015 at 23:17Liczba postów: 141094[quote]Polski dystrybutor marki RUNBO, firma BMF, już posiada w sprzedaży najnowsze dziecko marki RUNBO model F1. System RUNBO F1 jest oparty na ośmiordzeniowym procesorze 64-bitowym MT6752 8 x 1.7GHz, pamięci 2GB RAM i 16GB ROM oraz opcjonalnie pamięci FLASH 64GB. W teście wydajności RUNBO F1 w bazowej konfiguracji osiągnął wynik 41520 punktów. [/quote]
3200zl
WOW
i powiedzcie mi co on ma wiecej niz myphone hammer axe lte, poza 1500mAh wiecej w baterii i wiekszym ekranem?[quote]Różnice to:
– kamera przednia 5MP kontra 2MP
– GPS Glonass kontra A-GPS [/quote]
do tych dwoch chcialbym sie odniesc, myphone axe co prawda ma przednia kamere 2 Mpx, ale z mozliwoscia ekstrapolacji do 8 Mpx,
i takze ma A-GPS z Glonass, dokladnie jak ten[quote]Straszny bełkot o tym MyPhone Axe. Skoro Axe jest TAKI SAM to niech MyPhone pokaże certyfikat militarny na swój produkt, dopóki nie pokaże jest TYLKO I WYŁĄCZNIE zbrandowanym chińczykiem z kontenera za tysiąc złotych, i NIE jest taki sam jak Runbo 😉 [/quote]
to prawda, myphone axe nie ma certyfikatu wojskowego, i to nie podlega dyskusji, choc ma IP68 a ten tylko 67, czyli jest mniej wodoszczelny, krotszy czas i mniejsza glebokosc,[quote]
hammer axe ma nieco lepszy wynik na antutu [/quote]
nieznacznie, to 1-2 tys punktow, to moze byc nawet blad pomiaru, specyfikacje, procesor i pamiec maja podobne -
Anonymous
Guest19 września 2015 at 18:26Liczba postów: 141094[quote]
to polecieli równo z ceną. coś mi się wydaję, że testów nie ma się co spodziewać. chociaz ja bym chętnie przetestował.[/quote]może i zrobia testy ale myślę,że chetnych będzie mało, co to za kasa,, drożej niż cat ![quote]Dobrze ze alternatywa jest hammer axe lte. W sumie nie jest az taki zly i mase gestow ma [/quote]
a jakie ma oprócz tych podstawowych od aparatu,mapy i muzyki?
[quote]to prawda, myphone axe nie ma certyfikatu wojskowego, i to nie podlega dyskusji, choc ma IP68 a ten tylko 67, czyli jest mniej wodoszczelny, krotszy czas i mniejsza glebokosc, [/quote] axe ma chyba najwyższą norme ip na rynku
-
Anonymous
Guest2 listopada 2015 at 23:19Liczba postów: 141094[quote]”IP” nie masz pojęcia o pancernych telefonach. Axe i cat to tania lipa dla gości chodzących po lesie w deszczu trzymających telefony w kieszeni. Runbo conquest oraz inne to ich ekstremalna wersja [/quote]
i niby jak kosztuje 3x drozej to zniesie wiekszy mroz, glebsza wode, albo przejazd wiekszego auta, 3x wiecej zniesie, czy jednak przeplaca sie mocno[quote]axe ma chyba najwyższą norme ip na rynku [/quote]
wg wikipedii najwieksza norma IP to 68, i myphone axe taka ma[quote]axe do rumbo to jak fiat 125p do volvo xc90 2015. runbo f1 to jeden z najlepszych w swojej klasie ewentualnie conquest s6 i s8 jeszcze mogą powalczyć z ceną. [/quote]
i kto niby ocenil ich najwyzsza rzekomo jakosc, przeciez nikt nie kupi smartphna za 3000zl zeby sprawdzic czy sie nie topi -
Anonymous
Guest9 listopada 2015 at 20:44Liczba postów: 141094[quote]
i niby jak kosztuje 3x drozej to zniesie wiekszy mroz, glebsza wode, albo przejazd wiekszego auta, 3x wiecej zniesie, czy jednak przeplaca sie mocno[/quote]haha … no jednak po co przepłacać … chyba ,że dla szapnu[quote]
wg wikipedii najwieksza norma IP to 68, i myphone axe taka ma[/quote] najwyższa jak dotychczas.. a poza tym hammer jakos wygląda , a inne pancerne to ociężałe grzmoty -
Anonymous
Guest16 listopada 2015 at 15:27Liczba postów: 141094[quote]mniejsza o wygląd. to liczą się tylko parametry, wytrzymałość i cena. i to masz. [/quote]cena robi największą robote, choć zawsze może być taniej 😛 [quote]mi się nie podoba ani hammer axe ani rambo, a mam i korzystam zadowolony. to smartfon do pracy a nie na disco 🙂 [/quote]a mi sie axe podoba, przynajmniej ma kolory jakieś
-
Anonymous
Guest24 marca 2016 at 18:33Liczba postów: 141094Jestem (nie)szcześliwym posiadaczem Runbo F1. Po kilku godzinach uzytkowania padł głośnik, po kilku dniach, kiedy to odwiedziłem osobiscie firme BMF został naprawiony. Niestety nie nacieszylem sie nim długo, bo po zaledwie dwóch dniach stało się to samo… Po dwóch miesiach uzytkowania stwierdziłem ze moze go wkoncu wysle, zeby naprawili. kilka dni przed wyslaniem przestał ładować (uszkodzenie postu Mikro USB). Po odesłaniu go do serwisu, czekałem ponad dwa tygodnie na jakas konkretną informacje, poprzedzając ją wiadomościa Email do serwisu. Napisali:
Witamy
Telefon ma dwie wady:Zabrudzony opiłkami metalu głośnik. Opiłki uszkodziły membranę co wymusza wymianę głośnika
Uszkodzone mechanicznie gniazdo microUSB. Należy wymienić moduł USB.
Obydwie usterki nie podlegają naprawie gwarancyjnej. Czekamy na informację cenową o tych częściach od producenta. Wkrótce wyślemy do Pana wycenę kosztów naprawy.
Serwis BMF”””Podsumowując ; drugi raz ten sam problem – głośnik. 15 dni w serwisie, po czym czekanie na jakas wycene, sciagniecie czesci, montaz i wysyłka…
Podziękowałem za taką współprace….
-
[quote]
Podsumowując ; drugi raz ten sam problem – głośnik. 15 dni w serwisie, po czym czekanie na jakas wycene, sciagniecie czesci, montaz i wysyłka…Podziękowałem za taką współprace….[/quote]
a gdzie kupowałeś?[quote][quote]mniejsza o wygląd. to liczą się tylko parametry, wytrzymałość i cena. i to masz. [/quote]cena robi największą robote, choć zawsze może być taniej 😛 [quote]mi się nie podoba ani hammer axe ani rambo, a mam i korzystam zadowolony. to smartfon do pracy a nie na disco 🙂 [/quote]a mi sie axe podoba, przynajmniej ma kolory jakieś [/quote]
szczerze, to wolałbym runbo, ale jest tak potwornie drogi, że ciężko się na niego zdecydować. co prawda, polskie sklepy niemal nie narzucają na niego marży a dalej jest drogi.[/quote]
-
Anonymous
Guest4 kwietnia 2017 at 17:58Liczba postów: 141094[quote]
szczerze, to wolałbym runbo, ale jest tak potwornie drogi, że ciężko się na niego zdecydować. co prawda, polskie sklepy niemal nie narzucają na niego marży a dalej jest drogi.
[/quote]
Zdecydowanie lepszą alternatywą są telefony rugged jak dla mnie. Nie dość że podzespoły są bardzo dobre to i cena przystępniejsza. Można je nawet w sklepach jak militaria.pl dostać więc się człowiek nie natnie na zakup przez internet -
Anonymous
Guest4 kwietnia 2017 at 18:00Liczba postów: 141094[quote]Prawda taka że telefon jest najwyższej klasy i kto potrzebuje to kupi, a kto nie to będzie marudził w komentarzach, że za drogi. [/quote]
Każdy telefon z normami IP będzie się wydawał za drogi, bo większość ludzi bierze telefony z abonamentem i nawet nie wiedzą ile kosztują ich modele. A tutaj musimy dokonać zakupu za gotówkę i wtedy inaczej się liczy, ale są też tańsze pancerniaki jak evolveo
-
-
AuthorPosts
RUNBO F1 – pancerny smartfon 4G/LTE już w sprzedażyKan2015-08-27T17:34:29+02:00
Viewing 22 reply threads
Viewing 22 reply threads