Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Przedsiębiorcy wolą komórki Plusa
-
AuthorPosts
-
-
-
Fony na firmę mam tylko z Ery, bo za niską cenę mam górnopółkowe funkcje, których wymagam od lat. Plus żeni telefony ze średniej i niższej półki za taką cenę. Wielu to wystarcza – ich sprawa. Do tego genialne jak na potrzeby i specyfikę mej działalności (dzwonimy za granicę, bywamy w roamingu UE) taryfy pakietowe Ery oraz zniżki abo – to oszczędności na rachunkach. Wcześniej miałem też równolegle fony na firmę w Orange, ale poprzestałem na jednym opie. Jego stosunek 'walet do zad’ jest w mej ocenie najkorzystniejszy i najoptymalniejszy dla firmy.
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 08:34Liczba postów: 135640 -
No szkoda ze mnie jako użytkownika w Plusie nie pytali. Miałem każdą siec (prywatnie) i uważam ze Orange i Era sa super w porównaniu z Plus. Pani z infolinii 4 razy dawała mi nowego doradce zawsze odnotowywała to w systemie jednak jak dzwoniłem po raz kolejny z zapytaniem to nadal był doradca który w plusie nie pracował już pól roku. Pozatym w początkowej fazie często miałem siec zajęta. Ostatnio jednak ten problem występuje bardzo rzadko.
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 09:23Liczba postów: 135640Przyznacie jednak, że ceny telefonów dla tych średnich firm (rachunki 60-120 za każdy abo) są cholernie wysokie! W Orange czy Plus te same aparaty są średnio o 300zł niższe. Być może w klasie rachunków 120 i wyżej nic wam nie brakuje, ale nas mniejszych jest o wiele więcej i też chcemy poczuć, że przy przedłużeniu Era o nas pamięta. A nie myśleć o tym, że Plus i Play dają około 20% więcej i taniej.
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 10:07Liczba postów: 135640Proszę bardzo. Załóżmy, że biorę z Plusa taryfę elastyczną za 75zł netto i mam do wykorzystania 75zł netto i biorę zniżke 10% do wszystkich:
połączenia do wszystkich 43gr netto
sms 16gr netto
i 5 numerów do Plusa bądź stacjonarnych całkowicie za darmo
teraz Era biznes 70:
60zł netto
10 numerów za grosz (przyjmij, że będziesz rozmawiał z tymi numerami około 2000 minut bo np. jedna z osób to twój wspólnik) to jest 20zł w plecy z tych 70
minuta do wszystkich 53 gr netto
sms 20gr
Chyba widać różnicę??
Telefon np. z takiej średniej wyższej półki nokia e66
W era biznes 70 to wydatek 961 brutto (dla przedłużających tak samo)
W plus elastyczna 75 to 303zł brutto.
Różnica ponad 600zł w telefonie i w rozmowach też na korzyść plusa.
Moim zdaniem te 10 numerów od Ery to troszkę nietrafione. Prawie nikt nie ma, aż 10 numerów w Erze na które często dzwoni. Powinni pójść śladem Plusa. Takie 5 numerów za darmo razem ze stacjonarnymi.
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 10:56Liczba postów: 135640Zależy co wybierzesz, bo możesz wybrac taryfe Era firma, i wtedy za 51 pln w firmie 115 masz:
115 minut do wszystkich + dodatkowy pakiet 85 przez 1 rok , razem – 200 minut do wszystkich miesięcznie przez 1 rok,
dodatkowo 200 minut do ery i na stacjoanrne co miesiąc przez 1 rok
i wciąż 10 numerów za 1 grosz w Erze – moim zdaniem jak w firmei jest kilka osób to super rozwiązanie
jak widac przynajmniej przez pierwsze 12 miesięcy Era wypada korzystniej
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 11:20Liczba postów: 135640No to trzeba liczyc cała umowę – ilosc darmowych minut z bonusem rocznym i bez . A cena w Erze 51 pln obowiązuję przez 24 miesiace, tylko że po roku odcinają dodatkowe minuty i zostaje 115 miesięcznie i 10 numerów za 1 grosz . Nie mam teraz czasu na zabawe z kalkualtorem,ale sądzę że więcej darmowych minut przy niższym abonamencie będzie w Erze
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 13:57Liczba postów: 135640Hehe – jak zawsze wszystko rozbija się o sposób rozliczania tych wszystkich extra pakietów dodatwkowych. Zarówno Era jak i Orange dają klientom pięknego cukierka – tyle że trzyma go za pancerną szybą. Zwracajcie uwagę na takie "pierdoły" jak "pakiet jest wykorzystywany PO wykorzystaniu pakietu /minut zawartych w abonamencie". Dziwnym trafem klienci mają niby mniej minut a sumarycznie gadają tyle samo za mniej. Następna sprawa to zapisy umowy typu "zakaz zmiany taryfy. Szczególnie Orange łapie klientów na tanie aparaty blokując możliwość obniżenia abo przed upływem 2 lat. Plus nie dość, że poza paroma wyjątkami zezwala na obniżanie taryfy (nawet z 300 na 30) to jeszcze ostatnio nagminnie skraca umowy umozliwiając wymianę po 21 miesiącach i nowa umowa obowiązuje od momentu podpisania a nie jak w większości przypadków (szczególnie Orange) 2 lata od dnia zakończenia bieżącej. Znam przypadek , że firma ma umowy w Orange do 2012 roku – teraz nagle Orange nagle przestaje o nich dbać i oferować superpromocje ;P A było tak pięknie
-
Anonymous
Guest9 lutego 2009 at 19:16Liczba postów: 135640 -
Anonymous
Guest10 lutego 2009 at 11:36Liczba postów: 135640biznesowka plusa jest niezla, tanie rozmowy, nokie e71, e51 od zlocisza, proste pakiety, bez ukrytych kosztow. szkoda tylko ze orange wychodzi drogo, bo to tez dobry operatyor, moze dozyjemy czasow gdy beda mieli tansze polaczenia a dzieki temu i wzrosnie konkurencja. wiadomo, na konkurwencji zysuja uzytkownicy
-
-
AuthorPosts