Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play ma problemy ze Stanem Darmowym? (Aktualizacja)

Viewing 27 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Od 23.08.2010 w Play Fresh użytkownicy mają dwie dodatkowe opcje do wyboru – Darmowe Rozmowy i SMS -y w Play i Darmowe SMSy do wszystkich. Niestety, jak sygnalizują Czytelnicy Telix.pl w Play na kartę oferta od 1 września spowodowała duże zamieszanie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135707

Ja mam pytanie.
      Czy pomimo tego, że nie ma informacji o SD w systemie minuty do Play dla tych co aktywowali przed 1 września a po 4 sierpnia są bezpłatne?

• Anonymous
      Guest

hmm jeśli dobrze pamiętam to tylko aktywacja stanu darmowego była możliwa do końca sierpnia , miałem SD aktywny od 19 sierpnia na logike przez 30 dni a po sprawdzeniu kodem przed chwilą promocja niedostępna ble ble ble ale zong pleju pleju nie idź tą drogą

• Anonymous
      Guest

u mnie jest to samo 🙁 aktywowalem sd 24.08.2010 doaldowujac konto za 30 zl i dzis jak sprawdzam to dostaje komunikat ze promocja jest niedostepna 🙁

• Anonymous
      Guest

Od 2 dni nie mogę zalogować się na konto play 24

Przepraszamy
      Nie można pobrać danych dla Twojego numeru

Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana.

Kod błędu: 1296134

• Anonymous
      Guest

ten play to jakas atrapa

• Anonymous
      Guest

Tragedia, wieczne kłopoty i pomyłki w BOK. Play się nie popisał. Nie pamiętam, żeby takie nieprzyjemne niespodzianki miały miejsce u w3.

• Poll
      Member
      Liczba postów: 1733

U mnie Play24 chodzi jak siemasz cały czas a o SD nie mogę nic potwierdzić ani zaprzeczyć gdyż nie korzystam. Dziękuje.

• Anonymous
      Guest

u mnie wszystko jest ok 🙂

• Anonymous
      Guest

umnie tez wszystko dziala ok

• play4you1
      Member
      Liczba postów: 5

Hej!
      Jeżeli spotkaliście się z sytuacją, że aktywowaliście Stan Darmowy z doładowaniem przed do 31 sierpnia, a 1 września zniknęły środki z usługi Stanu Darmowego – piszcie do mnie. Oczywiście nie powinno tak być!

• Anonymous
      Guest

@play4you1 do tego w sumie powinien ustosunkować się rzecznik Play, albo ktoś z biura prasowego, bo ten jest na urlopie chyba. Bo jeżeli Play kolejny raz daje ciała, to szkodzi sobie na maksa, a klienci tracą cierpliwość.

• Anonymous
      Guest

w play jest za doladowanie (chyba dobrze rozumiem):
      1. rozmowy i sms free do wszystkich lub
      2. rozmowy i sms free do play lub
      3. sms free do wszystkich
      nie mowiac o kilkunastu kodach do zapamietania by to aktywowac, czyli jeden wielki balagan i krecenie slowem koszmar (ciekawe jak starsza kobieta to pojmie np.moja mama :).
      Nie lepiej zrobic za doladowanie 30zl AUTOMATYCZNA aktywacja jak w pkt. 1

• Anonymous
      Guest

Byle najtaniej, nieważne jak klienci zareagują – w końcu jak mają najtańsze oferty, to niech nie narzekają na jakość sieci. Tak właśnie swoich klientów traktuje sieć Play. A przynajmniej sam osobiście mam takie wrażenie.

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

Aktywowałem pierwsze dnia obowiązywania Darmowe rozmowy i esy, doładowałem za 5zł… i do dziś mi się utrzymują darmowe rozmowy a mija juz chyba 8 czy 10 dni 🙂
      nie narzekam, strata play a moj zysk i oby tak dalej 🙂

Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Witam! W jaki sposób mozna sprawdzic do kiedy mam aktywny Stan Darmowy ten za 10zł? Kod *111*1*4# mówi ze promocja jest niedostepna,w sierpniu ten kod działał… Dlaczego jeszcze UKE i UOKIK nie doj@#ał temu operatorowi jakiejs konkretnej kary?! Chyba ze Gruszka ma tam jakies układy…

• Poll
      Member
      Liczba postów: 1733

A tak na marginesie. Jak to jest, że jedni mają problem z zalogowaniem sie do Play 24 a inni nie, jedni maja problemy ze sprawdzeniem stanu, z kodami itp a inni nie? Nie żebym tęsknił do problemów jakie mają ludzie ale wydawało mi się, że albo coś działa albo nie działa- wszystkim bez wyjątku. Od czego to zależy? Johny szybki paluch czy jak?

• Anonymous
      Guest

No to kiszka swojego rodzaju. Pochwalili się a tu taki zonk. Niektórzy nieźle się wkurzyli z tym. Niby miał być a nie ma heheh

• Anonymous
      Guest

25 09 aktywowalem promocje free rozmowy w play i sms do wszystkich, i…..teraz sprawdzalem i jest nieaktywna, szok, a co z moimi 30 zl

• Pablo_0
      Member
      Liczba postów: 77

Play znowu daje ciała, coś mi się przestaje podobać ta sieć 🙁

• Anonymous
      Guest

pomimo wlaczenia stanu darmowego przed 1 wrzesnia promocja przy sprawdzaniu jes niedostepna lecz mozna nadal z niej korzystać tzn mam pieniadze na koncie glownym i wykupiony pakiet 30min do wszystkich sieci i dzwoniac do play nie bierze mi ani z jendego ani z drugiego konta a usluge aktywowalem 24sierpnia i doladowalem konto za 30zl. Teraz 24 wrzesnia bede musil wybrac np pakiet sms do wszystkich przy doladowaniu a stan darmowy wykupic za 10zl 🙁 czyli bede stratny dyche za cos co wczesniej mialem przy doladowaniu 🙁 play nie zmierza ku dobremu mimo wszystko i tak nadal jest u nich najlepiej

• Anonymous
      Guest

załadowałem za 30 zł, zmieniłem plan taryfowy, cała kasa znikła, SKANDAL!!!!!!!! tyle ludzi zachęciłem do Pleya a tu takie numery się dzieją, ZŁODZIEJE!!!! w biały dzień…

wiec jeśli ktoś chce cokolwiek zmieniać, wpisywać kody to niech to zrobi zanim załaduje konto, tragedia teraz ten Pley, a było tak dobrze, co za KRETYNI!!!!

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Problemy techniczne zdarzają się u nich dosyć często. Pamiętam jak w tym roku można było rozmawiać przypadkiem bez ograniczeń 😉 Play popracujcie nad sprawnością sieci i BOKiem. Obniżanie cen tu nic nie da – dla ludzi liczby się również jakość, nie tylko cena.

• Anonymous
      Guest

doładowalem za 50zl mialem 2000 sms do 15 pazdziernika za free do wszystkich sieci , a teraz pobier mi 9gr za kazdy sms nawet do Paly 😡

• Anonymous
      Guest

Witam!!

JESTEM NOWYM UŻYTKOWNIKIEM PLAY FRESH. JEST PROMOCJA POLEĆ ZNAJOMEMU. A WIĘC JAK KTOŚ CHCE BYĆ POLECONYM LUB CHCE MNIE POLECIC TO PISAĆ NA GG 2538477 LUB mail kokoszek8@wp.pl . (TRZEBA BYĆ NIE DŁUŻEJ NIŻ 50 DNI W PLAY NA KARTĘ) 15ZŁ BONUSU ZA TO JEST:) !!!

• Anonymous
      Guest

nie no to jakaś ściema straszna z tym stanem darmowym, nie dość ze za doładowanie 100 zł dostałam tylko 10 dni, to jeszcze tylko na komunikacie bo normalnie pobiera opłaty za wszystkie połaczenia i smsy do wszystkich sieci, w tym do play. 😡

• Anonymous
      Guest

no ja powoli też zaczynam na play narzekać poleciłem znajomej i liczyłem na bonus za polecenie te 15zł
      – po 10dniach sms z sieci że nie spełniłem warunków regulaminu a 40dni przed doładowałem za 90zł , tego dnia co poleciłem za 30zł ani ja ani znajoma bonusu nie dostała . mineło 22dni od zgłoszenia reklamacji bez odpowiedzi .

po drugie to że stan darmowy przepadnie to tylko w internecie można wyczytać i to dopiero po 28sierpnia a z dniem 1września 0:01 przepada chyba by wypadało jakieś info dla tych co mają go ważne stan darmowy minimum do 7września przyjmując warunki starego regulaminu.

ale te oferta minuty/smsy do play bez limtu za doładowanie to już szczyt hamstwa i bezczelności 0 null null info że przepadną smsy do innych sieci . Ja się na to nie nabrałem ale znajoma tak nazbierała 7godz i 40min na stacjonarne i do play ważne do 18września a po wpisaniu tego kodu straciła całość 7godz i 40min , to jest normalne !!!????? przecież te pakiety minut są odplatne objęte datą. na BOK play stwierdzono że nieda się przywrócić kod prawidłowo wpisany i unieważnia pakiety .

ja dwa razy wpisałem *111*82*1# zamiast *111*81*1# czyli 10zł za 5zł a byłęm w stanie darmowym za każdym razem z konta wzięło 10zł ,, pomimo szybkiego zadzwonienia na BOK jak było jeszcze nieaktywne lub próby wykupu pakietu internetu czy minut na stacjonarne nie udało się a oba zgłoszenia BOK odmowne a wystarczyło by po każdym kodzie info pakiet min do , internet mb , sms i itp , opcja wybierz wróć włacz – celowe .

no ale na tle konkurencji play wypada najlepiej za 90zł dołądowanie daje +29zł +30min na inne sieci + 30min stacj i play +2000sms wszystki komórki =90zł 12miesięcy + 160min = 46,4zł , +2000sms = 9gr x 2000= 180zł 50dni , czyli 226,4zł gratis !!!!

za 2000sms inne sieci biorą co najmniej 400zł + 160min około 50zł = 450zł

i co mam narzekać 40miesiecy jestem w play i jest to zdecydowanie najlepsza sieć , play online mógłby już mieć te 3Mbits bo te 1Mbits szału nie robi nawet jak się płaci za 10GB transferu 45zł to sporoooo.

a gdzieś wyczytałem że ma play online mieć 3Mbits bo siecie komórkowe i bezprzewodowe gdzieniegdzie osiągają nawet 54Mbits

mmichal3@vp.pl

• Anonymous
      Guest

[quote]no ja powoli też zaczynam na play narzekać poleciłem znajomej i liczyłem na bonus za polecenie te 15zł
      – po 10dniach sms z sieci że nie spełniłem warunków regulaminu a 40dni przed doładowałem za 90zł , tego dnia co poleciłem za 30zł ani ja ani znajoma bonusu nie dostała . mineło 22dni od zgłoszenia reklamacji bez odpowiedzi .

po drugie to że stan darmowy przepadnie to tylko w internecie można wyczytać i to dopiero po 28sierpnia a z dniem 1września 0:01 przepada chyba by wypadało jakieś info dla tych co mają go ważne stan darmowy minimum do 7września przyjmując warunki starego regulaminu.

ale te oferta minuty/smsy do play bez limtu za doładowanie to już szczyt hamstwa i bezczelności 0 null null info że przepadną smsy do innych sieci . Ja się na to nie nabrałem ale znajoma tak nazbierała 7godz i 40min na stacjonarne i do play ważne do 18września a po wpisaniu tego kodu straciła całość 7godz i 40min , to jest normalne !!!????? przecież te pakiety minut są odplatne objęte datą. na BOK play stwierdzono że nieda się przywrócić kod prawidłowo wpisany i unieważnia pakiety .

ja dwa razy wpisałem *111*82*1# zamiast *111*81*1# czyli 10zł za 5zł a byłęm w stanie darmowym za każdym razem z konta wzięło 10zł ,, pomimo szybkiego zadzwonienia na BOK jak było jeszcze nieaktywne lub próby wykupu pakietu internetu czy minut na stacjonarne nie udało się a oba zgłoszenia BOK odmowne a wystarczyło by po każdym kodzie info pakiet min do , internet mb , sms i itp , opcja wybierz wróć włacz – celowe .

no ale na tle konkurencji play wypada najlepiej za 90zł dołądowanie daje +29zł +30min na inne sieci + 30min stacj i play +2000sms wszystki komórki =90zł 12miesięcy + 160min = 46,4zł , +2000sms = 9gr x 2000= 180zł 50dni , czyli 226,4zł gratis !!!!

za 2000sms inne sieci biorą co najmniej 400zł + 160min około 50zł = 450zł

i co mam narzekać 40miesiecy jestem w play i jest to zdecydowanie najlepsza sieć , play online mógłby już mieć te 3Mbits bo te 1Mbits szału nie robi nawet jak się płaci za 10GB transferu 45zł to sporoooo.

a gdzieś wyczytałem że ma play online mieć 3Mbits bo siecie komórkowe i bezprzewodowe gdzieniegdzie osiągają nawet 54Mbits

mmichal3@vp.pl [/quote]

NP ORANGE 12 dołądowań po minimum 25zł daje 120zł do orange , hahaha śmiech

250zł trzeba wydać żeby dostać 413min do orange masakra a żeby dzwonić 3miesiące minimum 50zł doładowanie a play 5zł 12miesiecy ??? dalej chcecie narzekać

największy minus jest taki że wszystkie sieci do play liczą 2,5razy tyle za minute co z play na te sieci , a będąc w play za odebrane każde dwie pełne minuty z innych sieci dostaje się miunutke szkoda że mając pakiet na stacjonarne odlicza te minuty! i że nie ma naliczania sekundowego za odebrane połączenia, się nie sumuje ale to już nierealne 😎

Viewing 27 reply threads
Reply To: Play ma problemy ze Stanem Darmowym? (Aktualizacja)
Your information: