Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Pierwsze spotkanie przy stole bez kantów
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest9 marca 2011 at 16:08Liczba postów: 137549Wśród słusznych postulatów brakuje mi jednego najważniejszego – zmiany sposobu działania operatorów . Otóż bazują oni na tzw . zgodzie domyślnej na dostarczanie swoim abonentom innych dodatkowych treści . Zawierając umowę z operatorem , czy to w formie abonamentu czy prepaidu zazwyczaj nie myślimy o nękaniu nas reklamami czy konkursami przy udziale operatora . Można oczywiście zastrzec sobie nieprzesyłanie takich treści . Jednak operator liczy na naszą niewiedzę i zakłada to co mu wygodne – skoro nie wnosimy takich zastrzeżeń to się zgadzamy . Wprowadzenie obowiązku traktowania użytkowników na zasadzie domyślnego braku zgody skutkowałoby np koniecznością podpisania odpowiedniej zgody przy zawieraniu abonamentu lub np . odpowiedniego SMS z taką zgodą .
Znowu wątpię w najprostsze rozwiązania , bo uderzają one w interes operatorów i firm przy ich pomocy żerujących na użytkownikach -
Anonymous
Guest9 marca 2011 at 17:24Liczba postów: 137549Jestem zawiedziony.
Zamiast prosto sprawy rozwiązać to wg mnie komplikują.Zgadzam się, że sprawa jest postawiona na głowie. Wychodzą z założenia domniemanej zgody na … spam. To jest chore podejście.
Poza tym płatna subskrybcja pozostaje więc w przyszłości iluś tam się znowu zdziwi i wkurzy.
Kasa, kasa, kasa. Dla organizatora, operatora i … państwa. Ot taka gra do jednej bramki.
-
-
AuthorPosts