Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Orange tłumaczy wyłączenie stacjonarnych z Pakietu 1000 minut w OPOP

Viewing 22 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Na Facebooku Orange pojawiła się informacja, która tłumaczy zmianę zasad w pakietach 1000 minut na zawołanie, z której włączane od 17.11.2010 będą obowiązywały jedynie na połączenia ze wszystkimi numerami Orange – bez numerów stacjonarnych.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

Takie tłumaczenie piąte przez dziesiąte, my jesteśmy niewinni bo UKE nie działa właściwie w tej sprawie. Dziwne jest jednak, że reszta operatorów nie sygnalizuje tego problemu a tylko Orange zapaliła się lampka. Może niech lepiej od razu powiedzą, że się im nie opłaca usługa połączeń na numery stacjonarne. Zresztą według mnie obcinając stacjonarki z pakietu powinni obniżyć jego cenę przynajmniej do 8 zł wtedy stałby się jeszcze opłacalny.

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135722

Voip kradnie Orange kasę, ok, niech zamykają te stacjonarki. Klienci jednak, którzy wykupują usługę stacjonarki + orange za 10, za samo korzystanie z pakietu w sieci orange powinni otrzymać za 5 zł. Tyle.

• Anonymous
      Guest

A naiwni w te banialuki uwierzą :lol Cena hurtowa – ftr – na stacjonarki to ok 1,5-2 grosze. Cena hurtowa do komórek oranża – mtr – to prawie 17 gr. Powyższe bzdurzenie byłoby bardziej logiczne gdyby wywalili połączenia na swoje komórki , a nie na stacjonarki. Te efcety to wnuki dzwoniące do babci ? Przekraczały założoną przez analityków ilość wykorzystywanych minut z pakietu ? A winne jest oczywiście UKE ?

• Anonymous
      Guest

pakiet na stacjonarne nie istnieje u pozostałych operatorów w żadnej formie w ofertach na karte więc orange wraca do szeregu, może zapowiadana po cichu usługa stacjonarne w plusie wystraszyła orange , dzwonimy na komórkę ale liczy się stacjonarna rozmowa numer za tani dla orange bo najwyżej 10 groszy anie 29 groszy i więcej, ciekawe czy to ma sens.

• Anonymous
      Guest

Sylwek, bzdury Waść piszesz. We freszu istnieje i ma się świetnie już od 1,5 roku !

• Anonymous
      Guest

Co tu dużo pisać, Orange pozostaje staroświeckie, nie dość że blokady SIM, bonusy tylko po sieci to jeszcze wymówka co do ograniczenia pakietu który pewnie znaczną część klientów trzymał…

• Anonymous
      Guest

Korzystanie z Fixed Cellular Terminal to nadużycie?
      To ciekawe po co ludzie to „coś” stworzyli?

To że firmy wykorzystują pakiety do własnych celów to już przestępstwo?

Orange ma nierówno pod sufitem, innymi słowy już drugi raz modyfikuje ofertę którą wcześniej tak ceniło i promowało a Jabczyńsk jak zwykle usprawiedliwia operatora!

Najpierw czerwone lampki, diody itp
      a teraz „nadużycia”.

Już drugi raz Orange pogarsza swoją ofertę, ale Wojtek J. zwyczajowo mówi, a raczej piszę że oferta i tak jest dobra.

Oczywiście że jest dobra, bo zawsze może być gorsza, tzn, że teraz nie może być lepiej a tylko gorzej?

Normą są też „obietnic” że będzie lepiej np.: „Waszą sugestię by pakiet był dłuższy przekażę marketingowi.”

widać że lampki są już nie potrzebne bo nie będą miały od czego się przepalać;p HEHE!

• Anonymous
      Guest

Pozwolę sobie mieć inne zdanie niż Pan Jabczyński. Dla mnie to powrót do starych zasad. Znaczy się PF juz nie taki straszny, że się znacznie pogarsza ofertę. 10 zł na 14 dni bez stacjonarek :lol
      A jaka była cena pakietu na samym początku przy jego wprowadzeniu (ze stacjonarkami)? Czy aby nie 6 zł/14dni? I ze względu na czerwone lampki w BTSach podskoczyła na 10 zł. 😀
      Ten pakiet to równia pochyła.

• Anonymous
      Guest

Nie podoba mi się w Orange i nie korzystam, a nawet zbieram swoje zabawki i do innej piaskownicy. Dlatego przeniosłem swoje nry z POP Orange, jeden do PLAYa na dzwonienie darmo bez limitu do znajomych w Play i na stacjonarki oraz 29gr/min do wszystkich innych sieci kom. w PL a drugi do HEYAHa, by najtaniej dzwonić do znajomych w UE na ich zagraniczne komórki.

• Anonymous
      Guest

Kolec, 6pln to była cena promocyjna na samym początku. Od początku było wiadomo, że cena podskoczy. Nawet 10pln nie było straszną opłatą. Większość dzwoni na Orange ale są osoby które wykorzystują FTCy i ograniczają łączą czym powinien zająć się UOKiK ale nic nie robi. Rzecznik zapowiedział, że marketing dostanie info o propozycjach, więc może warto jeszcze wstrzymać się z sądami.

• Anonymous
      Guest

A ja mam jeszcze stary plan taryfowy abonamentowyi mam nielimitowane rozmowy w orange i na stacjonarne. Wydzwaniam w miesiacu ok 100 godzin na stacjonarne nie nalezace do TPSy ,wiec niech doplacaja do mojego abonamentu i utrzymuja niedochodowego klienta he he he :)))

• Anonymous
      Guest

Orange kombinuje, ciągle coś zmienia w regulaminie, teraz np przedłużenie umowy dla firm nie od 6 miesięcy, ale jak każdy od 3! Paranoja!

• Anonymous
      Guest

Nie dziwię się, że orange działa na swoją korzyść, skoro tracą na voip finansowo, to niech zgłoszą to do uke, by się sprawą zajęło. Ale jednocześnie logiczne jest, że skoro z pakietu wycięto część korzyści za klienta, cena pakietu powinna być obniżona.

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Sylwek – w Tak-taku jest pakiet z minutami na stacjonarne ER. Kosztuje 9 zł i otrzymuje się za tyle 1000 minut za 14 dni. Korzystniej niż w Orange.

• Anonymous
      Guest

No jeśli to prawda co pisze pan W.J. o nadużyciach to zwracam honor. Usprawiedliwione wg mnie jest odejście od stacjonarnych w tym pakiecie. O ile czerwone lampki wcześniej mnie nie przekonały o tyle nadużycia już tak. O ile to prawda powiadam.

• Anonymous
      Guest

Bardzo możliwe, że to prawda. W końcu jak usiądzie ileś osób dzwonią non stop to sieć może nie dać rady w pewnych obszarach więc jest to bardzo prawdopodobne.. Ja się tylko zastanawiam czy firmy nie mogą sobie założyć jakiś stacjonarek, przecież w biznes pakiecie są bezpłatne połączenia między klientami TP, więc może lepiej ryczałtem za to zapłacić i się nie bawić…

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Co ciekawe właśnie dziś Era przedłużyła swój pakiet 1000 minut. Co jeszcze ciekawsze w Tak-taku cena pozostaje taka sama (9 zł), a również i numery stacjonarne Ery pozostają do dyspozycji. Orange wiele straci na tych zmianach.

• Anonymous
      Guest

po przeczytaniu tych komentarzy pierwsze co robie to wchodze na strony innych operatowrów i trzeba w koncu odejszc od Orange- kurcze szkoda bo juz ok 6 lat byłam w Orange

• Anonymous
      Guest

Złodzieje i tyle 😛

• Anonymous
      Guest

ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE I JESZCZE RAZ ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

U mnie zadnych obciazeń na lini nie było,ani zakłuceń -sygnał był…
      Mydlic oczy mozecie komu innemu nie mi..
      jesli dajecie tylko 1000 min w orange,to zróbcie opłate 6 zł a nie 10 zł…
      zdzieracie z nas jak umiecie,jestescie jak te sępy, co padline w dziobie mają.
      dzwonicie po ludziach i proponujecie superanckie telefony i liczne promocje-jak po jakims czasie zajebiecie to i pobierzecie opłate..

zastanówcie sie…

• Anonymous
      Guest

U mnie zadnych obciazeń na lini nie było,ani zakłuceń -sygnał był…
      Mydlic oczy mozecie komu innemu nie mi..
      jesli dajecie tylko 1000 min w orange,to zróbcie opłate 6 zł a nie 10 zł…
      zdzieracie z nas jak umiecie,jestescie jak te sępy, co padline w dziobie mają.
      dzwonicie po ludziach i proponujecie superanckie telefony i liczne promocje-jak po jakims czasie zajebiecie to i pobierzecie opłate..

zastanówcie sie…

Viewing 22 reply threads
Reply To: Orange tłumaczy wyłączenie stacjonarnych z Pakietu 1000 minut w OPOP
Your information: