Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Oferta Orange dla stałych klientów – humor

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

W serwisie Wykop.pl natrafiłem dziś na informację jednego z czytelników zatytułowaną „Niesamowite” promocje Orange dla stałych klientów…”. Informacja dla osób z poczuciem humoru.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135812

Przecież tak jest od dawna, wynika to z faktu, iż przy przedłużeniu cena minuty jest niższa o grosz – 49 gr zamiast 50 gr. Ceny telefonów przy przedłużeniu są niższe ale u konsultanta, w necie dostaje się dodatkowe minuty.

• Anonymous
      Guest

HEHEHEH, no to wypasiona promocja:) Za 4 minuta dam się pociąć!;)

• Anonymous
      Guest

No fakt, oferty generalnie niewiele się różnią, ale z drugiej strony zawsze można iść osobiście do salonu, zdarza się, że można wynegocjować lepsze warunki.

• Anonymous
      Guest

A to ciekawe co piszesz o mniejszej cenie telefonów u konsultanta, bo przedłużałem umowę 3 tygodnie temu, sprawdzając ceny zarówno w salonie jak i na necie. Okazało się, że na necie telefon miałem 100 zł taniej niż w salonie. A to jak Orange traktuje stałych klientów zaprzecza wszystkim podstawom marketingu…

• Anonymous
      Guest

zauważ tylko, że w internecie masz stałą stawkę za telefon a w salonie możliwość negocjowania stawek, czasami możesz coś utargować poniżej tego co jest na stronie.

• Tigertygrys
      Participant
      Liczba postów: 791

a co ma cena telefonu do oferty? Przecież sieć nie sprzedaje aparatów tylko usługi , więc jaki ma w tym interes żeby dawać komuś za darmo telefon? Na szczęście każdy ma wybór i może sobie zmienić operatora-nie rozumiem tylko tych którzy wybierają Orange a później płaczą że kiepska oferta….to co brak analitycznego myślenia skierował ich do tej decyzji czy coś innego…:)

• Anonymous
      Guest

Takie zjawisko można zaobserwować u wszystkich operatorów . Nadal dla nich ważniejsze jest pozyskanie nowych klientów , niż utrzymanie starych . Sprzedawcy muszą wykonywać narzucone plany sprzedaży , od tego uzależnione są premie . Aktualnie – zwłaszcza przy tak nasyconym rynku – to niestety bardzo zła strategia . Jednak przyzwyczajenia pozostały .

• Anonymous
      Guest

Dobra to i tak jest w sumie mało w stosunku do naprawdę dobrej utrzymaniówki Ery. Nie mówiąc o ofercie urodzinowej z której może skorzystać nowy klient. Zaczyna robić się naprawdę ciekawie.

• Anonymous
      Guest

No i dobrze , nie chca klienta utrzymywac to nie musza przeciez. Raczej zastanawia mnie ta konsekwencja orange w strzelaniu sobie w noge.

• Anonymous
      Guest

Zauważcie, że jeżeli nie kupuje się przez internet nowy klient dostaje o jeden "prezent" mniej i to jest dodatkowy profit. Dodatkowo stali klienci, którzy byli w programie lojalnościowym mogli za punkty profit kupować słuchawki. Ja od lat słuchawki kupuje z 1zł.

A że w internecie jest równa ilość prezentów, jest to zapewne wynik promocji dla ludzi, którzy przez siec kupują pierwszy raz i decydują się na zakup przez internet. Firma nie musi wtedy płacić pośrednikom.

Dodatkowo słuchawki kupowane przez internet są tańsze niż kupowane w salonach.

• Anonymous
      Guest

Orange ma strasznie dziwną politykę!!! Dzwoniła do mnie ostatni bardzo mila Pani i zaproponowała nowego iPhona 3 Gs 16 GB za kwotę 449 zł netto w abonamencie Nowy Plan dla firm 110 + dodatkowe 150 min do wszystkich sieci, oczywiście przy podpisaniu nowej umowy na 2 lata. Dzwoniłem do ProPozycji i tego samego iPhona proponują za 649 zł netto w tym samym planie taryfowym bez dodatkowych min również na 2 lata. Orange ma w wielkim poważaniu stałych klientów. Po prostu dla niech chyba liczą się statystyki ile mają nowych klientów….. i co że niby taka rewelacyjna sieć?!?

• Anonymous
      Guest

young: To, że mają dobre oferty dla nowych klientów to akurat spoko – nie ma się co dziwić, że chcą pozyskiwać nowych. Co do ofert dla stałych klientów, ciężko mi coś powiedzieć…chociaż znam trochę osób które już dość długo siedzą w orange, więc albo te oferty nie są jednak takie złe, albo siedzą "z przyzwyczajenia"

• Anonymous
      Guest

Ja też jestem już ponad 7 lat w sieci!! Zawsze byłem zadowolony telefony w dobrej cenie + dodatkowe usługi…oferta lepsza niż dla nowej aktywacji. Więc teraz dziwię się tylko z polityki Orange…chyba przez półtora roku coś się u nich popsuło!!!!

• Anonymous
      Guest

A ja nie mam nic przeciw ich polityce. Fakt, ze interesuje sie glownie mobilnym internetem biznesowym w ich ofercie, ale to i tak duzo. A na tym polu, to przez ostatnie pol roku wprowadzili CDMA i to jest zdecydowanei na plus.

• Anonymous
      Guest

Bardzo dziwna polityka, teraz nie tyle już co zdobywanie ale utrzymanie klienta jest bardzo ważne. A jak się robi pod górkę to może być i tak że klient się odwróci i wcale się nie dziwie. Dużo osób nie lubi kupować przez sieć a tym bardziej podpisywać umów.

Viewing 15 reply threads
Reply To: Oferta Orange dla stałych klientów – humor
Your information: