Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Oferta Orange dla stałych klientów – humor
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest26 sierpnia 2009 at 14:14Liczba postów: 135812 -
Anonymous
Guest26 sierpnia 2009 at 14:59Liczba postów: 135812A to ciekawe co piszesz o mniejszej cenie telefonów u konsultanta, bo przedłużałem umowę 3 tygodnie temu, sprawdzając ceny zarówno w salonie jak i na necie. Okazało się, że na necie telefon miałem 100 zł taniej niż w salonie. A to jak Orange traktuje stałych klientów zaprzecza wszystkim podstawom marketingu…
-
a co ma cena telefonu do oferty? Przecież sieć nie sprzedaje aparatów tylko usługi , więc jaki ma w tym interes żeby dawać komuś za darmo telefon? Na szczęście każdy ma wybór i może sobie zmienić operatora-nie rozumiem tylko tych którzy wybierają Orange a później płaczą że kiepska oferta….to co brak analitycznego myślenia skierował ich do tej decyzji czy coś innego…:)
-
Anonymous
Guest26 sierpnia 2009 at 15:27Liczba postów: 135812Takie zjawisko można zaobserwować u wszystkich operatorów . Nadal dla nich ważniejsze jest pozyskanie nowych klientów , niż utrzymanie starych . Sprzedawcy muszą wykonywać narzucone plany sprzedaży , od tego uzależnione są premie . Aktualnie – zwłaszcza przy tak nasyconym rynku – to niestety bardzo zła strategia . Jednak przyzwyczajenia pozostały .
-
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 07:03Liczba postów: 135812Zauważcie, że jeżeli nie kupuje się przez internet nowy klient dostaje o jeden "prezent" mniej i to jest dodatkowy profit. Dodatkowo stali klienci, którzy byli w programie lojalnościowym mogli za punkty profit kupować słuchawki. Ja od lat słuchawki kupuje z 1zł.
A że w internecie jest równa ilość prezentów, jest to zapewne wynik promocji dla ludzi, którzy przez siec kupują pierwszy raz i decydują się na zakup przez internet. Firma nie musi wtedy płacić pośrednikom.
Dodatkowo słuchawki kupowane przez internet są tańsze niż kupowane w salonach.
-
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 07:19Liczba postów: 135812Orange ma strasznie dziwną politykę!!! Dzwoniła do mnie ostatni bardzo mila Pani i zaproponowała nowego iPhona 3 Gs 16 GB za kwotę 449 zł netto w abonamencie Nowy Plan dla firm 110 + dodatkowe 150 min do wszystkich sieci, oczywiście przy podpisaniu nowej umowy na 2 lata. Dzwoniłem do ProPozycji i tego samego iPhona proponują za 649 zł netto w tym samym planie taryfowym bez dodatkowych min również na 2 lata. Orange ma w wielkim poważaniu stałych klientów. Po prostu dla niech chyba liczą się statystyki ile mają nowych klientów….. i co że niby taka rewelacyjna sieć?!?
-
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 07:29Liczba postów: 135812young: To, że mają dobre oferty dla nowych klientów to akurat spoko – nie ma się co dziwić, że chcą pozyskiwać nowych. Co do ofert dla stałych klientów, ciężko mi coś powiedzieć…chociaż znam trochę osób które już dość długo siedzą w orange, więc albo te oferty nie są jednak takie złe, albo siedzą "z przyzwyczajenia"
-
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 08:44Liczba postów: 135812 -
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 11:42Liczba postów: 135812 -
Anonymous
Guest27 sierpnia 2009 at 18:47Liczba postów: 135812
-
AuthorPosts