Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nowelizacja Prawa telekomunikacyjnego niezgodna z prawem UE ?

Viewing 7 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

W przyjętej przez Sejm nowelizacji Prawa telekomunikacyjnego znajdują się przepisy niezgodne z prawem Unii Europejskiej – uważają przedstawiciele Telekomunikacji Polskiej i Konfederacji Pracodawców Polskich.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• wlo
      Participant
      Liczba postów: 1131

Kto przygotowuje (przydotowywała) projekt nowelizacji w tym zakresie?

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135689

Jak to zwykle bywa w Polsce, ktoś żle przeczytał, inny chciał się szybko pochwalić, że np. numery za darmo, a inny poprostu olał ustawę. Tak pisze się wszystkie ustawy w Sejmie. Tylko czy winny złego prawa poniesie jakieś konsekwencje?

• Anonymous
      Guest

Tepsie znowu wydaje się coś, a wszyscy są zobowiązani uznać to za pewnik. Pewne jest jedno – dla tepsy korzystne byłoby przywiązanie abonenta do niej na stałe. W tym celu podpieprzy nasz kraj nawet w Brukseli aby tylko wylizać france telekom.

• Anonymous
      Guest

Andrzeju, znowu tytulem kreujesz rzeczywistość i jasno opowiadasz się po czyjejś stronie. Myślę, że naprawdę przydałoby Ci się spotkanie z rózgą. Jeden "ekspert" wypowiedział się w tej sprawie i to na zlecenie firmy której zależy żeby uwalić jakiekolwiek prokonsumenckie zmiany. Zaczynam mieć wątpliwości co do twojego obiektywizmu w podawaniu informacji i braku osobistego zaangażowania po jednej ze stron biznesu.

• Kan
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Co ma na taki zarzut odpowiedzieć? Jak wynika z zajawki do informacji to zdanie przedstawicieli Telekomunikacji Polskiej i Konfederacji Pracodawców Polskich (KPP). Dodałem pytajnik, który może pokazać, ze nie stoję po żądnej ze stron. Chcę tylko informować w miarę obiektywnie o rynku telekomunikacyjnym. Piszę w miarę, bo niestety zawsze można się narazić na zarzut braku obiektywizmu. A jeśli chodzi o newsa to sam jestem ciekaw jak to sie skończy. Jednak wiele osób czeka np. na darmowe przenoszenie numerów. Pozdrawiam Andrzej.

• Anonymous
      Guest

Ten pytajnik powinien być od samego początku !

• noved
      Member
      Liczba postów: 47

Ten ekspert to chyba przedstawiciel Konfederacji Pracodawców Prywatnych a nie TP bezposrednio. Oczywiście (jeśli TP jest członkiem tej organizacji, a tego nie sprawdzałem) można wyciągać wnioski, że reprezentuje dogodny dla niej punkt widzenia.

Tylko że raczej nie mamy pewności i wystarczającej wiedzy.

No i zastrzeżnia jeśli są powinny być zgłaszne w trakcie prac legislacyjnych, a nie po tym jak ustawa zostala już klepnięta. Gdzie był wtedy ten ekspert?

Viewing 7 reply threads
Reply To: Nowelizacja Prawa telekomunikacyjnego niezgodna z prawem UE ?
Your information: