Start › Forum › Operatorzy › Internet stacjonarny › Neostrada do 80 Mb i promocje pakietów w Orange
-
AuthorPosts
-
-
Od 20 stycznia wchodzą w życie nowe, prostsze i korzystniejsze oferty promocyjne neostrady oraz usług pakietowych, w tym FunPacku. Szerokopasmowy internet dostarczany będzie odtąd w 3 opcjach prędkości: do 10 Mb/s, do 20 Mb/s i do 80 Mb/s.
Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Neostrada do 80 Mb i promocje pakietów w Orange
-
Anonymous
Guest21 stycznia 2014 at 08:26Liczba postów: 141088Właśnie kończy mi się umowa na neostrade i telefon stacj. i już chciałem przedłużyć ale z orientowałem się że na linii Tp. jest jeszcze Netia i T-Mobile z internetem stacjonarnym! np.w T-Mobile internet 20mb za 49,90 zł a w Netii telefon stcj.200 minut w tym na komórki,stacjonarne i do unii + 10mb internet razem 89 zł!!!! żegnaj orange.
-
Anonymous
Guest21 stycznia 2014 at 14:05Liczba postów: 141088czy oplata za utrzymanie linii pozostaje ??? czy „NARESZCIE” ktos ruszyl mozgownica i postanowil „NARESZCIE” zlikwidowac oplate za utrzymanie linii w przypadku samej neostrady … konczy mi sie w marcu, wiec lepiej wiedziec na zapas 🙂
a z tym 80Mbps to chyba trzeba mieszkac w budynku TePSiArzy, ja z okna moge rzucic w budynek kamieniem gdzies sa polki z neo, a moge miec max 40Mbps, mam po kablu (doslownie) 400m od centrali, ale o 80ce moge pomarzyc … ta 80ka to teoria, jedynie moze 0,001% klientow neostrady bedzie mialo warunki na 80Mbps, gdzie zbliza sie do tej wartosci, a szkoda 🙁 -
Anonymous
Guest21 stycznia 2014 at 15:51Liczba postów: 141088Jako dominujący operator niech zmniejszą cenę podstawowej Neostrady 10 Mb/s np. do 30 zł max. żeby za niewielkie pieniądze ludzie w kraju mogli sobie pozwolić na dostęp do sieci. To na pewno bardziej sprzyja rozwojowi kraju i społeczeństwa niż zmniejszanie cen najdroższych opcji Neostrady.
-
Anonymous
Guest21 stycznia 2014 at 18:11Liczba postów: 141088Fankom, już nie mówię o tym żeby Neostrada był za darmo bo to nie realne ale te 20-30 zł/m-c bez limitu danych za 10 Mb/s z umową na 12 m-cy, dla rodzin niezamożnych, osób starszych czy zaczynających przygodę z internetem to byłaby według mnie rozsądna stawka. Modem/router mógłby być tylko na wynajem z obowiązkiem zwrotu.
-
[quote]Fankom, już nie mówię o tym żeby Neostrada był za darmo bo to nie realne ale te 20-30 zł/m-c bez limitu danych za 10 Mb/s z umową na 12 m-cy, dla rodzin niezamożnych, osób starszych czy zaczynających przygodę z internetem to byłaby według mnie rozsądna stawka. Modem/router mógłby być tylko na wynajem z obowiązkiem zwrotu. [/quote]Tak wiem,tylko napisalem ze w naszym kraju ciezko o cos rozsadnego 🙂
-
Anonymous
Guest17 sierpnia 2014 at 08:24Liczba postów: 141088Orange to jakaś kpina. Dostałem propozycję z WIELKĄ promocją czyli niby 10-krotnie szybszy transfer ale doczytując umowę ta prędkość nie jest gwarantowana czyli mając dotychczas transfer 2Mb/s i płacąc nowy abonament za prędkość Do 20Mb/s możesz mieć dalej 2Mb/s lub np 3Mb/s ponieważ linia nie posiada takiej przepustowości. Dobrze rozumiem to doskonale, więc dzwonie do Orange by dowiedzieć się ile można maksymalnie pociągnąć na tej lini. Miła Pani mówi ze może to bez problemu sprawdzić ALE po podpisaniu nowej umowy. Ja na to, że dlaczego mam płacić za prędkość DO 20Mb/s, DO 30Mb/s, DO 50Mb/s jak realnie dostane może z 5Mb/s(kiedyś ekipa naprawiająca linie mówiła, że to może być max)? Więc proszę by sprawdziła mi prędkość linii, którą używam do tej pory, a abonament mam jeszcze miesiąc ważny. W odpowiedzi usłyszałem, że tylko mi sprawdzi jak podpisze nową umowę. I co mam zakupić szybki i drogi internet by potem zadzwonić i dowiedzieć się, że płace za 50Mb/s dostaje 5Mb/s. Prędkość 5 miesci się w granicach do 50 więc z ich strony jest wszystko ok, a jak rozwiążesz umowę to płacisz kare! Sprawa następna czytając nową umowę znalazłem punkt w którym piszą, że automatycznie przedłużają umowę. Dzwonie więc na infolinię i mówię, że podpisze umowę na kolejne 12 miesięcy, ale by wykreślili ten zapis bo za rok nie będę miał czasu by rozwiązać ją i już teraz chcę tylko 12 miesięcy i ani dnia dłużej. Odpowiedź brzmi, że żadem punkt z umowy nie będzie wykreślony. No i umowa była przez orange 2 razy przedłużona bez mojej wiedzy, prośby, bez kontaktu telefonicznego. Podczas gdy dodzwoniłem się już do nich co łatwe nie było uzyskuje odpowiedź, że umowa została przedłużona automatycznie, a zerwanie tej „niepodpisanej” umowy wiąże się również z karą pieniężną.
-
-
AuthorPosts