Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Na styku Play z CenterNet

Viewing 10 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Marcin Gruszka, rzecznik sieci Play, na swoim blogu skomentował zamieszanie, które powstało na wskutek nie realizowania połączeń z sieci Play do CenterNet (m.in. w ramach sieci wRodzinie).

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135711

Wszystko fajnie i pięknie ale co ta wojna na górze obchodzi klientów, kórzy nie mogą się dodzwonić?

Mam nadzieję że UKE tym razem porządnie przyłoży się do kontroli Playa i odowodni że nie chodzi u nich na pasku.

• Anonymous
      Guest

Ale nie przyszlo ci do glowy ze problem stwarza Centernet i to przez nich zaistniala niemoznosc dodzwonienia sie do …. hmmm jak to nazwac sieci komorkowej centernet.

• Anonymous
      Guest

Kto winny niech kontrola wykażę. Jednak to Play blokują rozmowy z Centernetem , a na odwrót jakoś działa. Ciekawe, może im się asymetria MTR przestała podobać 😉

• Anonymous
      Guest

Komentarz w poście z blogu Marcina Gruszki:

Tak, świadczyliśmy, ale przez punkt styku z PTC. W dniu, w którym mieliśmy włączyć bezpośredni punkt styku zaczęły dziać się rzeczy dziwne.

• Anonymous
      Guest

Centernet chce zrobić biznes bez klientów, a kluczem do tego jest generowanie stzucznego ruchu z kart pre-paid P4 (z prepaidów 3W pewnie też) na numery Centernet. Niestety przy takiej asymetrii P4 musiałby dopłacac do interesu, jeśliby służyło to abonentom , to ok, ale Centernet chce zarabiać na Play ( na dorabiającym się). To jest złodziejstwo. Tyle. W3 stać na to , P4 nie. A P4 robi wszystko, żeby jak najszybciej otworzyc bezppośredni pss z Centernetem, ale wpierw musi być podpisany aneks dot braku rozliczeń za taki ruch, z jakiegoś powodu niestety Centernet nie chce podpisać tego aneksu, symetrycznego aneksu, dodam. Mam nadzieję, że Centernet dostanie za swoje. Bo to jest przestępstwo, tj. zmiana numerów IMEI i prokuratura powinna się tym zająć.

• Anonymous
      Guest

A wg mnie winny się okaże po interwencji UKE. Prawda jest też taka że Play gdyby chciał nie blokował by połączeń swoim klientom i to oni najbardziej cierpią przez politykę Play a to jest nie fair.

• Anonymous
      Guest

Play wymyślił ładną bajeczkę, część druga pewnie będzie o złych chłopcach z Mobylandu .

• Anonymous
      Guest

Nieco nie na temat , ale też o bałaganie w Play . Znajoma , taka "przyszywana ciotka" prosiła o zakup telefonu koniecznie w Play i koniecznie "klapkę" . Wybór padł na Nokię 7070 głównie ze względu na cenę . I oto na stronach Play cena tego telefonu(na kartę) różna ,raz 249 zl raz 169zł . Po udaniu się do salonów Play (dwóch) ta sama sytuacja – cena 249zl , lecz po interwencji i poszukiwaniu w cennikach telefon został kupiony za 169zł . Pierwszy raz zetknąłem się z takim olewaniem klienta .

• Anonymous
      Guest

Tylko kto napisał ten artykuł? Niepoprawnie jest używać "na wskutek" albo "na skutek" albo "wskutek"

• Anonymous
      Guest

w3 realizuje bez problemu połączenia do CenterNetu. Jedyne co zaobserwowałem, to dzwoniąc z mBanku słyszę komunikat "proszę czekać połączenie jest przekierowywane", trochę dziwne, bo przy innych połączeniach nic takiego nie ma. O co chodzi?

Viewing 10 reply threads
Reply To: Na styku Play z CenterNet
Your information: