Start Forum Inne Bezpieczeństwo Miliony urządzeń z system Android poważnie zagrożonych

Viewing 5 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

„Certifi-gate” to podatność, która pozwala aplikacjom na uzyskanie nieautoryzowanych praw dostępu, używanych zwykle przez aplikacje do zdalnego wsparcia, które są albo preinstalowane albo osobiście instalowane na urządzeniu. Bez patcha, bez możliwości obejścia problemu, urządzenia z Androidem są podatne od razu po wyjęciu z pudełka.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Miliony urządzeń z system Android poważnie zagrożonych

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141130

coś nie tak z tym andkiem ten system to jakiś spisek syjonistyczny

• Anonymous
      Guest

Ludzie podniecają się androidem, a co chwilę czytam o lukach w tym systemie.

• Anonymous
      Guest

Kurna ostatni raz mam ten system. Niby super hiper funkcje ale jak jest jakaś luka albo problem to człowiek jest pozostawiony sam sobie. Fuck Android – wracam do WP.

• Anonymous
      Guest

Kolego witek gdzie jestes? W pierwszej wiadomosci obrzuciles mnie blotem 'Daj spokój, nie znasz zasad działania nawet tego, naczytałeś się przedruków.’. Jak znam zycie to kolega witek jako pierwszy pobiegnie kupic sobie Lumie :p O skali zagoroznie moze swiadczyc fakt ogloszenia przez Booble’a programu czestych aktualizacji bezpieczenstwa … no to teraz czeka nas najwieksza w historii akcja recyclingu elektroniki uzytkowej :] No bo wiadomo, ze 99% chinczykow oraz 80% markowych urzadzen zadnej aktualizacji nigdy juz nie zobaczy :p

• Anonymous
      Guest

ja juz dawno mam smartfona z WP i juz nigdy nie wroce do andruta 🙂

Viewing 5 reply threads
Reply To: Miliony urządzeń z system Android poważnie zagrożonych
Your information: