Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Microsoft chce opatentować opłaty za korzystanie z komputerów
-
AuthorPosts
-
-
Microsoft wystąpił z wnioskiem do amerykańskiego Urzędu Patentowego, opisującym technologię ucieleśniającą koncepcję „płacenia za wykorzystywanie”. Dlatego gigant z Redmond chciałby śledzić maszyny użytkowników, analizując zużycie powierzchni dyskowej, pamięci RAM i obciążenie rdzeni procesora, a następnie wystawiać użytkownikowi rachunek za to, z czego faktycznie korzystał.
-
Anonymous
Guest31 grudnia 2008 at 11:18Liczba postów: 136473 -
Anonymous
Guest31 grudnia 2008 at 14:32Liczba postów: 136473co ku*a???? nie dosc nie kupuje orginalnego windowsa to ktos ma mnie jeszcze sledzic i wystawiac rachunek za to ile maili wyslalem itp?? microsoft byl powalony ale teraz przegial!!!! to moja wolnosc i praywatnosc!! internet nie jest niczyja wlasnoscia!!!! musili mi podniesc cisnienie na sam koniec roku debile ostatnie!!!
-
Anonymous
Guest31 grudnia 2008 at 18:59Liczba postów: 136473a nasz rząd wpadl na podobnie genialny pomysl bysmy placili za przejechane kilometry procz paliwa OC itp… pomysl podobnie zryty jak ten opisany w artykule
Rownie dobrze mozemy dodatkowo placic za godziny ogladania telewizji i to dodatkowo kazdej stacji osobno za kazdy kanal no bo w sumie dlaczego nie
ach jakze jestem wspanialomyslny poprosze jeszcze o oplate za kozystanie z toalety wszakze przeciez ten przedmiot rowniez wyprodukowala "jakas" firma, dlaczego nie nie mam placic za uzytkowanie ich produktu….
autopodsumowanie:
komentarz rownie "ambitny" co zamysl Microsoftu…
-
Anonymous
Guest1 stycznia 2009 at 14:44Liczba postów: 136473jeszcze bardziej popierdolonego pomyslu od microsoftu nigdy nie slyszalem! moga o tym bardzo szybko zapomniec! Nikt nie bedzie placic za kozystanie z wlasnego komputera bo im jest ciagle kasy za malo! NIECH WYPIERDALAJA! Juz od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zmiana na Apple! tylko szkoda i to bardzo duza szkoda ze bardzo duzo programow tylko lazi pod windowsa! Zalowac tez bede ze zawsze kupujac nowego kompa (uzywam zawsze Toshib) nie bede mogl z takim pojebanym pomyslem microsofta wiecej sobie mojej ulubionej firmy kupic!***** rozstrzelac tych zjebanych skurwysynow! ale mnie wkurwili…
-
Anonymous
Guest1 stycznia 2009 at 17:56Liczba postów: 136473Ludzie … czy was wszystkich pogielo … przeciez to bedzie mialo komplenie inne zastosowania niz te o ktorych piszecie…. Ja to widze np. w serwerach o duzej mocy obliczeniowej, tak zeby kilka firm/instytucji, moglo korzystac z jednego ale poteznego "skokowo".
Przyklad. Firma ma do wykonania jakies skomplikowane wyliczenia (jednorazowo), ktore wymagaja gigantycznych mocy obliczeniowych. Zamiast ponosic koszty i budowac wielki serwer, ktroy pozniej nie bedzie nikomu do niczego potrzebny, po prostu korzysta z uslugi …. i tyle.
-
Anonymous
Guest1 stycznia 2009 at 19:26Liczba postów: 136473
-
-
AuthorPosts