Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Klient biznesowy w Plusie
-
AuthorPosts
-
-
Osoby prowadzące działalność gospodarczą oraz małe firmy cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony operatorów. Do nich kierowane są różne oferty mające pomóc w prowadzeniu działalności. Dziś zajmiemy się ofertą przygotowaną dla klienta biznesowego Polkomtela, operatora sieci Plus. W ramach przygotowanej z Plusem sekcji „Telefon dla firm” przedstawimy zestawienie taryf oraz różne usługi dodatkowe.
-
No co ja na to…
Korzystam z oferty planu Elastyczne – na wszystkich numerach. Tylko w przedłużeniowych i bez telefon (na roczne kontrakty, efektywnie co 3 kwartały podpisuję nową umowę – daje to „elastyczną” możliwość przejścia na ew. zmianę w przypadku wprowadzenia nowych planów). Biorąc pod uwagę wielkość dodatkowych pakietów kwotowych jakie dostaję, standardowa cena minuty (każdej – tej poza sieć, w sieci, ze strefy itd.) obniża mi się o 40 do 47% w zależności od konkretnego numeru, na którym mam określoną taryfę i związany z nią pakiet dodatkowy.
W przypadku taryfy na telefonie, który ja używam, takie rozwiązanie jest bardzo korzystne nawet z punktu widzenia zakupu telefonu. Już po 10 miesiącach zwraca mi sie zakup telefonu w aktualnej promocji PWA dla mojej taryfy 😉 Uwzględniając dodatkowe bonusy jakie dają w PWA najdalej po 12-13 miesiącach zaczynam „zarabiać” w stosunku do tego co miałbym w 2-letniem kontrakcie z telefnonem. -
Anonymous
Guest24 września 2010 at 11:57Liczba postów: 135707Fajnie, że wam się te taryfy podobają.
Tylko dla czego ja nie widzę tych zalet co wy 🙁
Dlaczego ich nie widzę?
Ano dla tego:
Chcę abo za +/- 90zł brutto
no to w Plusie mam od 120 do maks 240 minut do wszystkich sieci – a w mojej ofercie mam 570
w Plusie mam za darmo połączenia na wszystkie numery w plusie i stacjonarne, ALE dopiero po pierwszej minucie – w moim abo mam to od 1s
Minuta jeśli przekroczę abo w Plusie od 33gr do NAWET 59gr – a ja w moim abo mam 29grSwoją drogą ciekawy jestem co się dzieje po tym jak się skończy okres zastrzeżony w Plusie czy też będę miał te same przywileje co w trakcie trwania „promocji”
Co ja mam?
taryfę Firmowa 75 w Play – pominąłem tu fakt, że mam dodatkowy upust 20% od tych 91zł brutto – oraz, że wszystkie te „promocyjne” rzeczy nie znikną mi wraz z końcem okresu zastrzeżonego tylko mam ja FOREVER
a można mieć jeszcze więcej i lepiej jeśli się skontaktować z ADB i wybrać taryfę Biznes -
Anonymous
Guest24 września 2010 at 12:00Liczba postów: 135707 -
Fajnie, że wam się te taryfy podobają.
Tylko dla czego ja nie widzę tych zalet co wy
Dlaczego ich nie widzę?
Ano dla tego:
Chcę abo za +/- 90zł brutto
no to w Plusie mam od 120 do maks 240 minut do wszystkich sieci – a w mojej ofercie mam 570
w Plusie mam za darmo połączenia na wszystkie numery w plusie i stacjonarne, ALE dopiero po pierwszej minucie – w moim abo mam to od 1s
Minuta jeśli przekroczę abo w Plusie od 33gr do NAWET 59gr – a ja w moim abo mam 29grSwoją drogą ciekawy jestem co się dzieje po tym jak się skończy okres zastrzeżony w Plusie czy też będę miał te same przywileje co w trakcie trwania „promocji”
Co ja mam?
taryfę Firmowa 75 w Play – pominąłem tu fakt, że mam dodatkowy upust 20% od tych 91zł brutto – oraz, że wszystkie te „promocyjne” rzeczy nie znikną mi wraz z końcem okresu zastrzeżonego tylko mam ja FOREVER
a można mieć jeszcze więcej i lepiej jeśli się skontaktować z ADB i wybrać taryfę BiznesJastrzomb_Nocny
-
Anonymous
Guest25 września 2010 at 11:40Liczba postów: 135707Nikt już mnie nie namówi na wiązanie się umową z którymkolwiek operatorem . Wbrew pięknym deklaracjom firmy z tylko kilkoma telefonami w abonamencie są lekceważone – nie tylko w Plusie . Przerobiłem juz to (-:
Taką wolność jak daje pre-paid trudno nie docenić . Zazwyczaj tez jest to tańsze rozwiązanie na dłuższą metę . Nie ma też dziś problemów z fakturami za doładowania . Gdy pojawia się nowa tańsza oferta – co za problem ze zmianą . A ja i moi pracownicy rozmawiamy sporo – taka praca . Dziś w dużej mierze „żonglujemy” telefonami w zależności od telefonu kontrahenta . To daje oszczędności nawet do kilku tys miesięcznie . Oczywiście mam tzw stałe numery – 2 komórkowe i 1 stacjonarny . Dlatego tak interesuje mnie skończenie z przymusem „dotacji” jedynie słusznej sieci . Ta siec musiałaby też poprawić się z jakością i pewnością połączeń Przy wyrównaniu MTR starzy operatorzy straciliby wymówkę do różnicowania cen w zależności od sieci . W mojej firmie zmniejszyłaby się wtedy liczba telefonów przy podobnych kosztach . -
Anonymous
Guest28 września 2010 at 16:42Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest14 października 2010 at 18:20Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest21 października 2010 at 10:47Liczba postów: 135707ta oferta Plusa jest prawie z przed miesiąca. A już myślałem że wprowadzili coś nowego dla klientów biznesowych. Generalnie mam wrażenie,że co chwila pojawia się coś w sieciach operatorów komórkowych, czy też telekomunikacyjnych dla tego segmentu klientów. Jak nie Orange odświeża plany optymalne z np. HTC Desire, to Play, Era, czy też Tepsa jakieś promo na DSL’a daje. Przedsiębiorcy nie powinni raczej narzekać na to zainteresowanie, zawsze to przecież jakieś niższe ceny dla nich.
-
-
AuthorPosts