Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › KER: reklama TakTaka promuje zachowania niebezpieczne (video)
-
AuthorPosts
-
-
-
Kilka skromnych uwag…
1) Reklamy polskich opów są równie ciekawe jak obserwowanie na muszli klozetowej pozostałości po skorzystaniu z toalety…
2) Wyżej omawiana reklama odbiegała nieco od schematu z punktu 1. jednak też nie powodowała – PRZYNAJMNIEJ WE MNIE – jakiś niesamowicie przyjemnych uniesień
3) Jeśli założymy, że rozumne dziecko ( czyli tak na oko w wieku 7 lat + ) próbuje się „WYSTRZELIĆ Z PROCY W KIERUNKU ZABUDOWAŃ PRZEMYSŁOWYCH” to takie PEŁNE ZAUFANIA dziecko powinno być obowiązkowo wraz z rodziną WYSTRZELONE NA KSIĘŻYC! bo oznacza to tylko tyle że jego GŁUPOTA oraz GŁUPOTA RODZICÓW KTÓRZY NIE NAUCZYLI GO JAKICHKOLWIEK ZASAD BEZPIECZEŃSTWA zagraża innym zdrowym na umyśle ludziom żyjącym w jego otoczeniu!
4) Czemu nikt nie skarży REKLAM PIWA? pewnie CHLANIE JEST ZDROWE no i czywiście ŚWIADCZY O ODPOWIEDZIALNOŚCI! nie widziałem nigdzie na reklamie informacji o wielkości 1/8 ekranu PO WPROWADZENIU BROWCA NIE JEDŹ SAMOCHODEM – wiem, nie ma nigdzie w reklamie pijącego kierowcy ale jednak te pijane setki osób z ostatniego długiego wekendu Z CZEGOŚ SIĘ WZIĘŁY? a o dzieciach strzelających własnym ciałem z procy jakoś nie słyszałem…
5) Podsumowując nasz kraj idzie w kierunku w którym głupota jest przywilejem i wszystko wokół musie się do niej dostosowywać… -
Anonymous
Guest10 listopada 2010 at 11:50Liczba postów: 135689 -
Anonymous
Guest10 listopada 2010 at 13:03Liczba postów: 135689[quote]po pierwsze skoronie propaguja wystrzeliwania sie z procy to także reklamują piwo a nie pijaństwo. [/quote]
prawda – poza tym, nie wiem jak to zrobili, ale wydaje się nawet niemożliwe, żeby jakiekolwiek dziecko mogło pomyśleć o zrobieniu czegoś takiego, a dorośli wiadomo – powinni mieć rozum:)
-
Widujesz czasami, co – jak to określiłeś – małolaty oglądają w necie albo w jakie grają gry? Uwierz mi – taka reklama to dla nich nic.
A co do seksizmu – nie przeszkadza mi podawanie powszechnie znanych szczegółów anatomicznych. Przeszkadza mi za to powielanie w reklamie szkodliwych stereotypów kobiety i mężczyzny. Powinno się je rugować ze świadomości, a nie promować. No, ale to nie zadanie agencji reklamowych.
-
-
-
AuthorPosts