Start Forum Inne Pozostałe tematy Jak działa system gamification

Viewing 2 reply threads
  • Author
      Participant
      Liczba postów: 1

Ostatnio zauważyłem, że wiele kasyn dodaje te mini-funkcje, które bardziej przypominają gry w grach. Jakiś czas temu ignorowałem te wszystkie rzeczy, myśląc, że to tylko wizualny szum, ale potem przypadkowo kliknąłem na wyzwanie na innej platformie i ostatecznie proces ten sprawił mi więcej radości, niż się spodziewałem. Teraz widzę takie rzeczy jak Bonus Crab, Challenges i Wheel of Fortune wspomniane w Millioner i szczerze mówiąc, jestem ciekawy, jak one faktycznie działają. Czy są to tylko elementy rozpraszające uwagę, czy naprawdę dodają coś ekstra do zwykłej gry?

• Grace Miller
      Participant
      Liczba postów: 3

W tych funkcjach podoba mi się to, że są opcjonalne i nie zmuszają do niczego. W Millioner elementy grywalizacji są raczej dodatkowymi aktywnościami, które nagradzają normalną rozgrywkę, a nie oddzielnymi grami, w które trzeba się zagłębiać. Bonus Crab, codzienne wyzwania i Wheel są raczej małymi niespodziankami niż obowiązkami. Kiedy po raz pierwszy je zobaczyłem, sprawdziłem wyjaśnienia na stronie millioner.pl, co pomogło mi zrozumieć, co je uruchamia i jakich nagród można się spodziewać. Z mojego doświadczenia wynika, że warto je wypróbować, zwłaszcza jeśli i tak regularnie logujesz się do gry.

• Elowen Starcrest
      Participant
      Liczba postów: 4

Nie planowałem komentować, ale ten wątek przykuł moją uwagę podczas przeglądania. Gamifikacja jest obecnie wszechobecna, nie tylko w kasynach, ale także w aplikacjach fitness, platformach edukacyjnych, a nawet narzędziach pracy. Niektórzy ją uwielbiają, ponieważ dodaje motywacji, inni prawie jej nie zauważają. Osobiście uważam, że zależy to w dużej mierze od nastroju i nastawienia w danym momencie. Czasami drobne dodatki sprawiają, że dana czynność staje się przyjemniejsza, a czasami po prostu chcesz, aby wszystko pozostało proste. Tak czy inaczej, to interesujący temat.

Viewing 2 reply threads
Reply To: Jak działa system gamification
Your information: