Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › J.Kowalski – Orange dba o swoich pracowników
-
AuthorPosts
-
-
Lepsza sytuacja na rynku pracy powoduje, że pracodawcy muszą zabiegać o najlepszych specjalistów i starać się ich zatrzymać w firmie. Orange dba o swoich pracowników, dzięki czemu aż 77 proc. zatrudnionych ocenia tę firmę jako dobrego pracodawcę, a jedynie kilka procent spośród odchodzących rezygnuje z pracy na własne życzenie – mówi w rozmowie z agencją informacyjną Newseria Jacek Kowalski, członek zarządu ds. zasobów ludzkich w Orange Polska.
Pełna treść artykułu dostępna tutaj: J.Kowalski – Orange dba o swoich pracowników
-
Anonymous
Guest29 stycznia 2015 at 10:49Liczba postów: 141130Po 8 latach pracy dla tej marki pod skrzydłami ich pupilka i firmy z grupy kapitałowej Ramsat SameAtrakcje – powiedziałem na koniec 2014r DOŚĆ. Presja planów, które z mies. na mies. były większe. Co chwilę nowe obowiązki. Kolejne produkty w salonie do sprzedaży. Podstawa – krajowa… prowizję wypłacali jeśli plan był wykonany. W innym przypadku wychodziło się z 1200zł !
Szkolenia – dobry żart. Prawdziwych szkoleń nie uświadczyłem od ponad 4 lat ! Jedynie platforma multimedialna ze szkoleniami, którą wszyscy pracownicy nienawidzili.
Kształcenie – innej opcji nie było. W ciągu miesiąca ok 8-10 testów wiedzy na czas (każde pytanie ok. 60-90s.) Jeśli pracownik nie zdał testów na mini. 80% średnia to mimo wykonania planu nie otrzymywał prowizji. -
Anonymous
Guest29 stycznia 2015 at 11:15Liczba postów: 141130Swego czasu żartowaliśmy jak jeszcze Centertel funkcjonował z G. Piotrkowską-Oliwą że od 2p na Skierniewickiej 10a to tylko wiatraki w komputerach pracują. Tracą konsultantów z doświadczeniem. Później siedzą w salonach czy infoliniach ludzie z łapanki… Mam nadzieje że za jakieś 2-3lata obudzą się z ręką w nocniku !
-
Anonymous
Guest30 stycznia 2015 at 08:22Liczba postów: 141130Dba o pracowników…. To chyba jakaś kpina. A może napiszą także jak cudowne Orange motywuje swoich pracowników. Wszystko ociera się prawid o mobbing. A do tego TK, audyty z rutyny sprzedażowej (której niezaliczenie skutkuje karą finansową). O tym nie napiszą.. Oraz o comiesięcznym windowaniu planów, dokładaniu obowiązków: a to akcesoria, a to teraz finanse. Nie zrobi się któregoś koszyka… kasy nie ma.. I dlategoteż ci którzy jeszcze trochę myślą i nie dali sobie wyprać mózgu, bez sentymentu opuszczają tą cudowną sieć, żeby nie zostać pomarańczowym niewolnikiem za najniższą krajową… Tak właśnie Orange dba o pracowników!
-
Anonymous
Guest30 stycznia 2015 at 09:48Liczba postów: 141130Ap-ropo Tajemniczego Klienta. W każdej normalnej sieci audyt jest %………… Zazwyczaj próg zaliczenia to 80%. W Orangu jest O/1 czyli nie zadasz jednego pytania (nie zbadasz „potrzeby”) audyt jest oblany – choć zapytałeś o 95% innych rzeczy. Kara finansowa dla pracownika to 500zł… kur## 500zł przy wynagrodzeniu krajowym. To jest złodziejstwo ! Jeśli zaliczysz audyt – oczywiście nic nie otrzymasz. Premii lub innego bonusa.
-
Anonymous
Guest30 stycznia 2015 at 17:27Liczba postów: 141130 -
Anonymous
Guest2 lutego 2015 at 18:31Liczba postów: 141130A ja tyko zapytam ilu pracowników orange Polska -france telecom ma na sumieniu?
tzn. Ile osób popełniło samobójstwo?
Dlatego ta obludna firma w 2011 masowo zatrudnila psychologow i zorganizowala szkolenia ”czlowiek w zmianie”….
Dobrowolne odejscie polega na tym ze wczesniej dostajesz pismo, że bedziesz zwolniony. Wybierasz tylko czy dostajesz 3m odprawe czy odprawe np. 12m – w zaleznosci od stażu pracy.
I niech facet nie pier..li o specjalistach bo zatrudniaja mlodych, niedoswiadczonych ludzi aby im mniej placic i latwiej sterowac.
Straszna jest buta tych czlowieczkow sterujacych ta firma…
Wyscig szczurow… -
Anonymous
Guest4 lutego 2015 at 07:12Liczba postów: 141130Pracowałem w orange 17 lat, otrzymałem w zeszłym roku 5 tyś. PLN odprawy. Tak, ta firma daje wybór, albo odejście albo alokacja zgodna z wzorem, – jak jesteś z południa to nowe miejsce pracy na północy, jesteś z zachodu to na wschód – nazywają to mobilnością. Można założyć firmę i sprzedawać ich szajs, francuski szajs, kredyty, płatności, TV i na końcu telefony. Jak klient weźmie na próbę i odda, to płacisz z własnej kieszeni karę i oddajesz wcześniej naliczoną prowizję od sprzedaży. Fajni są ludzie, którzy zaczynają pracę w orange. Cieszą się że pracują w jednej z największych korpo, są tak nadziani tą indoktrynacją z karty orange jak tłustoczwartkowe pączki. Po roku ich entuzjazm gaśnie, bo na tej samej 1500PLN stawce co na początku umowy. Nie chcą odejść bo firmie panuje taki styl pracy, który uświadamia wszystkim jak wielką fikcję się tworzy. A wiadomo, że z fikcji brzucha nie napełnisz. Boją się odejść, bo zdają sobie sprawę, że nikt czarodzieja Excela nie przyjmie w świecie rzeczywistym i tymi ich sondażami, które uspokajają tylko ich twórców, świata nie zawojujesz, jeśli nie posiadasz realnej umiejętności dającej prawdziwy zysk.
-
Anonymous
Guest28 lutego 2015 at 23:58Liczba postów: 141130ależ się uśmiałam „orange dba o swoich pracowników” jakich???
tych tzw karierowiczów, co depcząc po drodze wszystko i wszystkich docierają do tzw góry?
pracowałam prawie 30 lat, niestety nie spodobałam się przełożonej/nym, to co przeszłam przez ostatnie 4 lata pracy to czysty horror, pomocy znikąd, po 2 latach zdecydowałam się założyć sprawę o mobbing, co Pan na to Panie Jacku Kowalski? w tej firmie (wcześniej tpsa) ludzie boją się jeden drugiego, a strach o pracę jest tak silny, że nawet w sądzie posuwają się do kłamstw, nie wspomnę o strasznej chorobie która nazywa się amnezją. Sprawa moja jest w toku, dziwię się że jeszcze nigdzie nie ma wzmianki na ten temat. Siła Orange?! a propo dodanie komentarza graniczy też z cudem… może w końcu się uda -
Anonymous
Guest4 marca 2016 at 15:35Liczba postów: 141130Ludzie w tej firmie pracują załamani z myślami samobójczymi…..tak traktuje sie ludzi. Nie ma żadnych programów, dla osób które np są w stanie depresji z powodu nagonki ze strony ich kierowników. W centrali (w sprzedaży) jest tak samo. Brak jakiegokolwiek wsparcia…..A oni dostają kolejne nagrody jako „najlepszy pracodawca”. Za co?
-
-
AuthorPosts