Start Forum Operatorzy Internet mobilny Huawei E1750C HSDPA 7,2 w ofercie Play Online

Viewing 13 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Play wprowadził do swojej oferty bezprzewodowego dostępu do internetu kolejny modem. Tym razem jest to E1750C . Urządznie pozwala na pobieranie danych z prędkością do 7,2 Mbps w technologii HSDPA oraz na wysyłanie danych z prędkością do 5,76 Mbps.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135819

I po co taki szybki modem HSPA, skoro ograniczenie sieci do HSDPA i to DL 1MBps UL 0,38 Mbps i pewnie się to raczej nie zmieni. 🙁 A szkoda. 🙁

• Anonymous
      Guest

Obstawiam, że jeszcze w tym roku Play zniesie ograniczenie speedu do 1mb.

• Anonymous
      Guest

Dla mnie to ograniczenie jest trochę śmieszne.

• Anonymous
      Guest

Mogli by znieśc ograniczenie szczególnie tam gdzie nie są przeciążone nadajniki.

• Bita-po
      Participant
      Liczba postów: 1040

To wkoncu E1750C , czy Huawei E176 ?

• Anonymous
      Guest

Oczywiście E1750C. Andrzej

• Anonymous
      Guest

Ostatnio Play ograniczył upload (prędkość wysyłania) do 128kbps (było 384). Widać, że stawiają na ilość (abonentów), a nie na jakość (świadczonej usługi).

Chyba pora szukać nowego operatora.

• Anonymous
      Guest

Co do modemu, to po kiego * europejska sieć oferuje modemy z UMTS 850, czy 1900. W Europie większość sieci działa na UMTS 900/2100.

• Anonymous
      Guest

Play oficjalnie poinformowal ze w czasie wakacji wycofa sie z ograniczenia do 1Mb wiec nie widze problemu jesli chodzi o tak szybkie modemy

• Anonymous
      Guest

NIie kupujcie, po 3 dniach sie popsuł i straciłem 50 zł przy zwrocie + 19 zł za niewykorzystany sterter 🙁

• Anonymous
      Guest

mam pytanie czy modem ten posiada zloncze na antene zewnętrzną bo u mnie bez tego ani rusz

• Anonymous
      Guest

NIE POLECAM NIKOMU MODEMU E1750C – TO PO PROSTU WIELKI BUBEL!!! no dobra ma jeden plus – NIE TRZEBA PIĆ KAWY BY PODNIEŚĆ SOBIE CIŚNIENIE!!!

ps. wieczny problem z brakiem urządzenia lub przerwaniem połączenia

• Anonymous
      Guest

Mam o września ten modem w playu i śmiga jak burza ( HSPA) nawet w necie w gierki mogę grać :-)) ale to tylko dlatego, że mieszkam 400m od przekaźnika.

Viewing 13 reply threads
Reply To: Huawei E1750C HSDPA 7,2 w ofercie Play Online
Your information: