Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Pozostali producenci Dzień Babci i Dzień Dziadka od telefonu do smartfona

Viewing 17 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Wszystkim, którzy chcą sprawić przyjemność swoim dziadkom z okazji Dnia Babci (21 stycznia) i Dnia Dziadka (22 stycznia), Telix.pl proponuje wyjątkowy prezent dla seniora (lub obojga seniorów) rodu: jeden z telefonów dla osób starszych oraz takich, które mają kłopoty ze wzrokiem.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Dzień Babci i Dzień Dziadka od telefonu do smartfona

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141094

Telefon MyPhone Flip nie ma Bluetooth.

• Anonymous
      Guest

Alcatel Onetouch 20.00 dla dziadków najlepszy a testowałem wiele modeli dostępnych na naszym rynku

• Anonymous
      Guest

NEXO iZi mnie zaskoczył na plus – w porównaniu do innych telefonów z testu ten jest prawdziwym smartfonem. Widziałem na stronie Navroad Nexo, że zaktualizowali soft do tego telefonu, dzięki czemu sms alarmowy zawiera dokładną lokalizację GPS. Dobre

• jurny
      Member
      Liczba postów: 1208

[quote]Telefon MyPhone Flip nie ma Bluetooth. [/quote]
      A po co BT w takich telefonach? 🙂 a na pewno nie ma?

[quote]Alcatel Onetouch 20.00 dla dziadków najlepszy a testowałem wiele modeli dostępnych na naszym rynku [/quote]
      tańszy? lepiej dostępny?

• Anonymous
      Guest

Witam, polecam również takie [url=http://www.kobietkowo.pl/10719/5-pomyslow-na-prezent-dla-babci.html]prezenty dla babci[/url] ;).

• Anonymous
      Guest

Skłoniliśmy „siłą” dziadka do przejścia z wysłużonego starego telefonu na „smartfon”NEXO iZi. Pomimo oporów dał się przekonać i szybko nauczył się go obsługiwać. Mimo że ma spore dłonie, potrafi bezproblemowo obsłużyć smartfon dzięki dużym i czytelnym kafelkom. Wprawdzie pisanie sms nie wchodzi w rachubę (klawiatura systemowa jest jak przystało na Androida mała i w tym przypadku się nie sprawdza) tak już z odczytaniem przychodzących wiadomości nie ma problemów. Po ustawieniu czcionki na bardzo dużą, sam potrafi odczytać przychodzącego sms. Na plus bardzo głośny głośnik i latarka która się przydaje. Wibracje mogły by być nieco mocniejsze ale i tak nie zwraca na nie uwagi. Takie dodatki jak WiFi czy GPS fajnie że są ale w naszym przypadku nie będą używane – chociaż nigdy nie mów nigdy.. a nóż dziadek zapragnie z tego korzystać 🙂 Głośnik i mikrofon działają tak jak powinny, dziadek pomimo słabego słuchu nie narzeka na jakość rozmów więc chyba jest ok. Na razie wszystko działa tak jak powinno i mam nadzieję, że będzie tak jak najdłużej. Najważniejsze, że dziadek się przekonał i jest zadowolony.

• Anonymous
      Guest

Media-Tech mt846 godny polecenia. Kupiłem w grudniu jako prezent na gwiazdkę. Jestem bardzo zadowolony, jest prosty w obsłudze i do tego ładnie wygląda.

• jurny
      Member

klapka bardziej stylowa 🙂

• Anonymous
      Guest

myphone od zawsze rzadzil moim zdaniem w segmencie urzadzen dla seniorow, halo2 (1075) jest swietny, a zdjecia jako kontakty w takim telefonie sie bardzo sprawdzaja

• jurny
      Member

[quote]myphone od zawsze rzadzil moim zdaniem w segmencie urzadzen dla seniorow, halo2 (1075) jest swietny, a zdjecia jako kontakty w takim telefonie sie bardzo sprawdzaja [/quote]
      jakieś 7 lat. to w sumie bardzo długo. Ktokolwiek jeszcze inwestuje w takie telefony?

• Szpady
      Member
      Liczba postów: 14

Moja matka trzyma się z daleka od smartfonów a co dopiero babcia… takie telefony są i będą potrzebne 🙂

• Anonymous
      Guest

niema szybkiego wybierania

• Anonymous
      Guest

Niektóre z tych propozycji całkiem ok. Piszcie jakie Wy byście jeszcze proponowali, albo jakie używają wasi dziadkowie. Jestem na etapie poszukiwania takiego telefonu

• jurny
      Member

[quote]Niektóre z tych propozycji całkiem ok. Piszcie jakie Wy byście jeszcze proponowali, albo jakie używają wasi dziadkowie. Jestem na etapie poszukiwania takiego telefonu [/quote]
      i nic Ci się nie nasunęło do tej pory? przejrzyj również sąsiednie wątki na forum z recenzjami takich telefonów.

• Anonymous
      Guest

[quote]niema szybkiego wybierania [/quote]
      ale ma wybieranie SOS, i tu moze kogos z rodziny ustawic

• jurny
      Member

[quote][quote]niema szybkiego wybierania [/quote]
      ale ma wybieranie SOS, i tu moze kogos z rodziny ustawic [/quote]
      nie wiem jak to działą teraz. kiedys było to 5 numerów. swoją drogą ciekawe jak się ma 0,0 zł na koncie to czy SOS zadziała…

• jurny
      Member

[quote]jesli pod SOS podklepisz 112 to zadziala nawet bez kasy na koncie [/quote]
      no tak, to nic nowego, ale w innych wypadkach czyli w wypadku normalnych numerów mnie interesowało. Ale pewnie nie zadziała.

Viewing 17 reply threads
Reply To: Dzień Babci i Dzień Dziadka od telefonu do smartfona
Your information: