Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Do Polski zawita 4G przez Plusa?

Viewing 8 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Polscy operatorzy myślą o mobilnym internecie osiągającym prędkość do 300 Mb/s. Najbliższa tego jest sieć Plus, która już korzysta z rozwiązań Ericssona, pisze Gazeta Wyborcza.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 137173

Pamiętam że w lecie była informacja o nawiązaniu współpracy pomiędzy Ericssonem i PTc , jakis spory dealz robili. Zatem róniez oni korzystają z Ericssona, a że już kilka razy wprowadzali nowe usługi jako pierwsi w Polsce, to bym ich nie przekreślał

• Anonymous
      Guest

ciekawe kto bedzie naprawde pierwszy z najwiekszym zasiegiem lte.pewnie lider technologiczny.powodzenia

• Anonymous
      Guest

To sie okaze napewno bedzie rywalizacja. Ja takze obstawiam na Ere, jednak silnie kroczy po rynku i coraz to zaskakuje swoimi ofertami/modernizacjami – np.simlocki

• Anonymous
      Guest

jaka znowu rywalizacja?

tylko plus i play mają w miarę dobrze działającą sieć

• Anonymous
      Guest

chyba sobie zartujesz ?? przeciez Play nie ma nawet dobrze dzialajacego neta :/ a w niektorych warszawskich dzielnicach ludzie strasznie narzekaja na zasieg Play

• Anonymous
      Guest

mój internet w play chodzi rewelacyjnie 🙂

nie miałem żadnych problemów, może te niektóre warszawskie dzielnice są poza zasięgiem? 😉

albo w bunkrze pod pałacem kultury ;P

• Anonymous
      Guest

@kwon:

Stawiam, że w biurowcu orangusa nie mają tego zasięgu, a te dzielnice to każde z pięter 😀

• Anonymous
      Guest

Chętnie bym testował, ale mieszkam w Kielcach więc na razie raczej lipa. Mam nadzieję, że Plus jak wprowadzi 4G to stosunkowo szybko rozszerzy jego zasięg również na średnie miasta. Dodam, że pośrednio korzystam z Plusa będąc użytkownikiem jego jedynego (i pierwszego w Polsce) MVNO – mBank mobile i zasięg 3G jest dobry. 4G szybko się upowszechni jesli państwa zmienią podejście i nie będą żądały astronomicznych opłat za koncesje mających ratować ich dziurawe budżety. Moim zdaniem koszt koncesji musi być rozsądny, bo nie warto opóźniać rozwoju technologii (w przypadku 4G po raz pierwszy mielibyśmy szansę wejść niemal na równi z krajami zachodnimi). Zaś do operatorów apelowałbym o dogadanie się i wspólne wykorzystywanie infrastruktury nadawczej. Tak będzie szybciej i co najważniejsze, zwłaszcza w kryzysie – duzo taniej.

Viewing 8 reply threads
Reply To: Do Polski zawita 4G przez Plusa?
Your information: