Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Deutsche Telekom oczekuje oszczędności w PTC
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest21 kwietnia 2009 at 15:48Liczba postów: 135689To może jeszcze doplaty Panstwa uruchomimy, Kto kupi smartphone`a, a zezlomuje stary elefon, ten dostanie doplate od Ministerstwa Edukacji i Nauki. Buahahaha. Taki gigant ja dt mówi o kryzysie a cp, play, i mvno jakoś się rozwiajają. Jeden wniosek, skoro operatorzy mają kryzys to nhie kupujmy u nich telefonów bo może okaże się ze nie będzie siec dzialac jak bedziemy chcieli zadzwonic. Pomóżmo im nie kupujmy u nich telefonów przeciez tylu tracą. PZDR
-
Anonymous
Guest21 kwietnia 2009 at 16:46Liczba postów: 135689nie no nie masz racji. Co ma to do rzeczy to nie wiem. Po prostu ograniczaja koszty to normalne. Play sie moze i rozwija ale wlasnie kosztem innych operatorow ktorzy placa niezle stawki za to ze mozna do nich podzwonic i jest to tez po czesci wina UKE. Tylko zeby nie bylo z Playem tak jak rok czy dwa lata temu ze przychodza wyniki finansowe i coz, na minusie bo sie szalalo i zdowylao klientow mimo wszystko. Do tego byla informacja ze Play byc moze bedzie na sprzedaz i dopiero niech sie martwia Ci ktorzy tam sa. Nie ma to jak starzy gracze, mam na mysli wielka trojke, ich pozycja jest stabilna.
-
Anonymous
Guest21 kwietnia 2009 at 17:15Liczba postów: 135689 -
Anonymous
Guest21 kwietnia 2009 at 18:13Liczba postów: 135689No tak tylko ten Play mimo iz jest na rynku juz ponad dwa lata dalej nie potrafi zrobic normalnej oferty abonamentowej aby minuty przechodzily z miesiaca na miesiac. Co do UKE to bede sie czepial, bo Play ma za dlugo swoje stawki i w dodatku chyba najwyzsze w UE. Tak mialy ale wowczas mialy zblizony do siebie a nie ze wsyscy taki sam tylko Play wywyzszony… Internet heheh dobre, tylko co z zasiegiem ? cena to nie wszystko.
-
Anonymous
Guest22 kwietnia 2009 at 07:23Liczba postów: 135689@Miki: 40 mln użytkowników w Wielkiej 3, około 2 mln w Plej. Teraz powiedz mi, kto do kogo dzwoni częściej? W3 do Plej czy na odwrót? Oczywiście dzięki Freshowi te proporcie nieco się zmieniły, a dlaczego? Patrz niżej.
Gdyby operatorzy rzeczywiście chcieli coś robić, to nie ustalaliby innej stawki do Plej, bu odbić MTR, bo po co, skoro są więksi i nic na tym nie tracą? Mogliby tym samym pokazać klasę i spowolnić odpływ klientów.
Problem w tym, że operatorzy nie wiedzą co to konkurencja. Liczą na ludzi, którzy zniechęceni wysoką ceną do Play nie zmienią operatora z powodu znajomych w danej sieci. Gdzieś widziałem nawet osobne stawki dla MVNO Polsatu, który jest chyba równie popularny co MyAvon.
Simplus Twój Profil – z jednej strony fajna oferta (darmowy numer, pakiety internetowe), a z drugiej podwyżki i ostre przekombinowanie (promocja wyklucza profile, droższe ceny za mms/mms, taryfa podstawowa zaledwie o 1gr tańsza niż w Nowym Simplusie, wyłączenie profilu po nie zasileniu konta na czas).
Heyah – 25gr do Wszystkich, ale bez Play
TT – 29gr do Wszystkich, a tu zonk, bo nie do wszystkich tylko w Erze i na stacjonarne
Poręcz – stary niedźwiedź mocno śpi…
Gdzie widzisz tu konkurencję? Delikatnie mówiąc operatorzy lecą w ch… z klientami. Skubią ile się da i liczą na naiwnych, zarówno w abonamencie jak i w pre-paid a w mix to już kompletna żenada.
-
AuthorPosts