Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Czy telefony stacjonarne są także niebezpieczne?

Viewing 9 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Coraz powszechniejsze stają się kontrowersyjne i emocjonalne dyskusje na temat prawdopodobnych skutków wpływu elektrycznych i magnetycznych pól na ludzki organizm. O tym że telefon komórkowy źle wpływa na organizm ludzki, to fakt już znany od bardzo dawna. Ale czy tradycyjny telefon może stanowić zagrożenie dla zdrowia?

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Rork
      Member
      Liczba postów: 138

Nie od dziś wiadomo, że najbardziej szkodliwe jest życie. Najczęściej kończy się śmiercią…

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141109

Ja bym na miejscu kolegi tak się nie cieszył 🙂 problemem w szkodliwości pola elektromagnetycznego jest to… że JEST GO CORAZ WIĘCEJ WOKÓŁ NAS a o jego wpływie wiemy OFICJALNIE naprawdę niewiele! dziwi mnie, że każdy op musi mieć wywalony WŁASNY nadajnik na jak największej liczbie budynków! moze kiedyś np. UE nakaże współdzielić nadajniki – oczywiście wtedy wszyscy równomiernie pokrywaliby koszty utrzymania – tak jak dziś współdzieli się np. linie i studzienki TP – co byłoby dobrym pomysłem! Naprawdę nie będzie się z czego śmiać, jeśli za parę lat zaczniemy chorować na nieuleczalne choroby, albo staniemy się bezpłodni :/ takie historie już się zdażały – np. z wszechobecnym, zdrowotnym azbestem… NIE JESTEM PRZECIWNIKIEM TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH – tylko naprawdę wkurza mnie to że dosłownie NA KAŻDYM DACHU – musi stać nadajnik każdego operatora, a większość osób musi mieć 2,3 a nawet więcej telefonów :/ że o wprowadzeniu WiFi ( sam używam :/ ) i WiMax nie wspomnę… do tego dochodzą np. fale GPS na 2,4GHZ, telewizja cyfrowa i masa innych mediów…

• Anonymous
      Guest

przepraszam – oczywiście GPS jest na <2 GHZ 🙂

• Anonymous
      Guest

=X= operatorzy się sami nie pogodzą i nie podzielą nadajników miedzy siebie.. sam w okolicy mam wieżę ciśnień nieużywaną i każdego opa nadajnik jest ;] ( jednak nie wiem czy takie podzielone nadajniki wytrzymałyby obecne i przyszłe obciążenia szczególnie te od telewizji przez UMTS)

dobrodziejstwa techniki… korzystam z telefonu komórkowego, stacjonarnego, bluetooth i jeszcze pewnie tysiące innych źródeł pól elektromagnetycznych – tak to jest używamy tego wszystkiego i ułatwiamy sobie coraz bardziej życie, niby dłużej żyjemy, ale może to być miech obusieczny.

bezpłodność dotyka przez taki styl życia więcej ludzi i banki spermy się cieszą coraz większym zainteresowaniem co kościół potępia, że niby to grzech bo zabija się zarodniki zamrażając, co prawdą nie jest, ale już nie będę zbaczał z tematu

podsumowując człowiek niszczy sam siebie i nawet jak o tym wie wiele nie zdziała, pozostaje jedynie uciec do niecywilizowanych białych plam na mapie, ale jest to coraz trudniejsze

sam jestem dość młody jeszcze i jestem ciekaw w jaki sposób będzie się żyło za 20 lat, jaki będzie stan zdrowia ludzi oraz jak bedzie wyglądało życie w tych wszystkich polach…

• Anonymous
      Guest

pewnie, ze sa – zwlasza dla mojego portfela 😉 – juz dawno pozeganlem naszego kochanego monopoliste 🙂 i zostalem z komora. i z aparatem. i z kamera (lg renoir) 😉 . poza tym jakby sie wszystkiego bac to strach z domu wyjsc i strach w domu siedziec.

• Anonymous
      Guest

A gdyby tak mieszkanie wytapetować sobie blaszaną tapetą, usunąć wszystkie urządzenia elektryczne i elektroniczne. Wykręcić żarówki. Zabić blachą okna. Może w takim podejściu jest nadzieja? 😉

• Anonymous
      Guest

ja sie dziwie ze sie nikt nie przyczepil jeszcze do wifi i bluetooth, przeciez top chodzi na 2,4GHz czyli tyle ile mikrofalowka (oraz testowana bron do sprawiania bolu przez mikfrofale!!!!) ktos moze powie ze co to jest to 100mW (tyle dopuszcza polskie prawo w tych nadajnikach). ale wystarczy przypomniec sobie stare przyslowie "kropla drazy skale" za kilkanascie lat odczujemy skutki tego dobrobytu…

• Anonymous
      Guest

Zobaczcie stronę Glastonbury wi fi campaign. Tam jest tyle o szkodliwości WLAN, że strach czytać. No i pospisują sie pod tym naukowcy a nie rozmodlone babusie.

• Anonymous
      Guest

ludzie bredzicie nie na temat.artykuł dotyczy telefonów stacjonarnych/ nie było mowy czy przewodowych czy bez/natmiast nie dotyczy komórek ale głupota napewno jest bardziej szkodliwa od komórek nadjników rtv,wi-fi itd.

Viewing 9 reply threads
Reply To: Czy telefony stacjonarne są także niebezpieczne?
Your information: