Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi CP i Plus – nowy sprzęt do Domowego Internetu LTE

Viewing 10 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Cyfrowy Polsat i Plus wprowadzają nowy, udoskonalony technicznie sprzęt do Domowego Internetu LTE: modem zewnętrzny ODU-200 i router Wi-Fi IDU-200, które pozwalają na pobieranie danych z prędkością do 150 Mb/s. Sprzęt jest dostępny w ofercie od dziś. Domowy Internet LTE już od 40 zł miesięcznie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: CP i Plus – nowy sprzęt do Domowego Internetu LTE

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141093

Ciekawa wiadomość zwłaszcza że chcę sobie właśnie net z Plusa sprawić. Teoretycznie mobilny, praktycznie też, ale i tak będę korzystał głównie w domu, więc tego typu udogodnienia powinny być jak najbardziej ok.

• Anonymous
      Guest

Mając na uwadze przeprowadzane testy i raporty co do oferowanego LTE na polskim rynku to warto pochylić się na ofertą.

• Anonymous
      Guest

Fajnie, że coś takiego można u nich dostać a nie bawić się później w szukanie i konfiguracje routerów. LTE od plusa to jest bardzo dobry pomysł na neta domowego – sam używam.

• Anonymous
      Guest

Ten modem idu odu – to świetne rozwiązanie zwłaszcza dla osób, które wewnątrz budynku mają słaby zasięg, a często to się zdarza. Odświeżone modemy polsatu pracują w dodatku na wysokich parametrach.

• Anonymous
      Guest

Taki super sprzęcik nic nie da jak będziesz się w okolicy jednego zawalonego nadajnika. Wtedy masz jak w banku między godziną 17-22 prędkość 1MB DL i ok 7-8 UP. Dopóki nie zagęszczą nadajników, to zawsze będzie tylko mobilny internet, czyli kapryśny. Kto ma możliwość włączenia się do jakiejś kablówki, to brać ją jako dostawcę i nie zawracać sobie gitary. Jedyny wielki plus internetu LTE, to wysoki upload. Jak ktoś wysyła duże ilości skanowanych dokumentów, to jest to net idealny. Do reszty zastosowań, nie polecam.

• Anonymous
      Guest

Korzystam u siebie z podobnego zestawu modemów (od polsatu), ale starszych tych sprzed 1,5 roku i diametralnie polepszyło mi się działanie LTE. Wcześniej miałem Huaweia na penie i działał kiepsko. Po ODU IDU jest ok. Nowy zestaw z pewnością daje jeszcze lepsze możliwości.

• Anonymous
      Guest

miałem kiedyś net z cp, ale wtedy jeszcze nie było parametrów odpowiednich. No i zasięg jeszcze nie był dobry, więc podarowałem sobie ogólnie net mobilny. Ale teraz widzę, że parametry są na tyle dobre, że do cp warto wrócić. No i pakiety większe, ceny niższe. Ogólnie, jest lepiej.

• Anonymous
      Guest

Fajny sprzęcik, Ja swojego LTE używam głównie w podróży, ale zastanawiam się czy nie wziąć drugiej karty sim i zastąpić łącze stacjonarne w domu. Osiągi są dużo lepsze a że nie ma już limitów to różnicy to nie robi… Może jeszcze jakąś zniżkę dostanę jako stały klient plusa 🙂

• Anonymous
      Guest

Mam starszy zestaw Plusa – ODU IDU i jestem z niego zadowolony. W domu miałem standardowo ok. 4 Mbit/s. Po instalacji modemu zewnętrznego prędkość LTE wzrosła ponad 8 razy do. ok. 35 Mbit/s. Jest to świetne rozwiązanie dla osób potzrebujących korzystać z LTE „stacjonarnie”.

• Anonymous
      Guest

W pełni to rozumiem. CP też dzieki sprzętowi a nie samej sieci ma możliwość, żeby net lte robić dobrze. I dobrze, że w tym kierunku także idą.

Viewing 10 reply threads
Reply To: CP i Plus – nowy sprzęt do Domowego Internetu LTE
Your information: