Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Błąd spowodował naliczanie opłat za połączenia mimo Stanu Darmowego (aktualizacja)
-
AuthorPosts
-
-
Wczoraj jeden z użytkowników Play informował, że rozmowy z byłym “Darmowym Numerem” są rozliczane cennikowo po 29 groszy mimo, że aktywny by “Stan Darmowy”. Jak napisał Marcin Gruszka problem został wczoraj wyeliminowany. Ewentualne reklamację będą rozpatrywane pozytywnie.
-
Anonymous
Guest2 marca 2010 at 09:39Liczba postów: 136787xman –> Oczywiście trzeba dążyć do tego aby błędów było jak najmniej jednak nikt tego nie uniknie. Co do błędów to zobacz ofertę Gadu-Gadu w Orange. Problem do tej pory nie został rozwiązany a usługę uruchomiono w styczniu. 29 stycznia poszedł komunikat "Jej wznowienie nastąpi wkrótce".
-
Anonymous
Guest2 marca 2010 at 12:41Liczba postów: 136787Dobrze zalatwiona sytuacja to taka, ze system automatycznie poprawia biling zanim faktury zostana wyslane do klienta. Jesli klient sam musi zlozyc reklamacje, to juz jest porazka. Wiekszosc ludzi nie zaglada do bilingu, ale jak juz przeanalizuja zbyt wysoki rachunek, to poczuja sie oszukani, nie potraktuja tego jako awarię systemu.
-
Anonymous
Guest2 marca 2010 at 14:22Liczba postów: 136787Play nie popełnia tylko błedów na pobieraniu opłat, ma również problem z przeniesionymi numerami do Play.
Ja sam jestem tego dobrym przykładem
Ja i Moj znajomy przenieslismy numer do Play w grudniu 2009, obowiazywała wtedy promocja darmowy numer którą włączyłem, ustanowiłem numer (w/w znajomego) i doładowałem konto jak sie pozniej okazało niepotrzebnie gdyż opłaty za połączenia były pobierane z konta głownego z pakietu złotówek a nie były rozliczane w darmowym numerze lub tez w pkaiecie 100minut do play i stacj., który również włączyłem.
Cała eskapada rozmów w Play kosztowała mnie ok 40zł, gdy się zorientowałem złożyłem reklamacje w salonie Play, przyjęto ją a kilka dni póżniej przyszedł sms od Play cytuje "twój problem został rozwiązany", niestety nie został i obowiązuje do nadal – nie moge miec właczonego "Stanu darmowego" czy tez pakietów bo i tak rozlicza z pakietu złotówek. Muszę dopowiedzieć, że problem dotyczy wykonywania połączęń na numery przeniesione do Play z innych sieci.
czy ktoś również miał taki problem ?
Może Redakcja poradzi co robić bo wobec Play jestem już bezradny ile razy jeszcze mam składać reklamacje ?
Pozdrawiam
-
Anonymous
Guest2 marca 2010 at 15:53Liczba postów: 136787tak samo dzieje sie gdy promocja była włczona czyli do 125 stycznia darmowy nr. to teraz gdy mam właczona usługe 100 minut do play i na stacjonarne to nr. ktory był wczesniej darmowy w play teraz jest gdy na niego dzwonie to opłata jest pobierana normalnie z podstawowych srodkow a nie z pakietu monut do play i na stacjonarne
-
Anonymous
Guest3 marca 2010 at 09:29Liczba postów: 136787@Freshowiec niestety pilnowałem włączenia darmowego numeru a sam problem występował od samego początku użytkowania numeru w Play.
tak czy inaczej moja cierpliwość się skończyła, przenosze sie do mBank Mobile.
Dokupiłem również normalny starter z Play i już ten problem na normalnym numerze nie występuję.
Tak czy inaczej z Panem Rafałem będę się jeszcze kontaktował bo problem ciągle występuje u Mojej Mamy.
Pozdrawiam.
-
Anonymous
Guest4 marca 2010 at 08:51Liczba postów: 136787Robinek-w każdej sieci klient jest czasami źle traktowany . Ja na ten przykład zostałem oszukany ( tak się czuję ) przez Orange , przez jego pracownika . Jest w tym i mojej winy nieco bo umowę powinienem przeczytać uważniej. Z drugiej jednak strony nie rozumiem dlaczego umowa pisemna i ustana nie są jednobrzmiące .
Play jednak jak czytam oddaje choć po czasie a Orange nie odda mi wcale.
-
-
AuthorPosts