Start Forum Operatorzy Internet mobilny Bezprzewodowy Internet HSPA+ do 21,6 Mb/s w iPlus

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Plus – największa sieć komórkowa w Polsce – wprowadza do swojej oferty najszybszy bezprzewodowy internet w 11 największych miastach. Polkomtel deklaruje, że w krótkim czasie rozbuduje do 3 tys. stacji bazowych HSPA+. Dzięki temu maksymalna prędkość łącza do 21 megabitów na sekundę (Mb/s) w mobilnym internecie będzie dostępna w całym zasięgu 3G Plusa.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138224

Era już pod koniec września odpaliła 3g+ w kilku miastach, zatem Plus nie jest pierwszy

• Anonimowy
      Gość

Brawa dla Plusa, ale warto zadbać o prowincję takze. To się nazywa mobilny internet.

• Anonimowy
      Gość

Era odpalila HSPA+ we wrzesniu i do dzis nic sie nie dzieje, zasieg stoi w miejscu. Co do Plusowego HSPA+ spodziewalem sie wiekszego zasiegu. To nie wiele lokalizacji na poczatek.

• Szalony
      Członek
      Liczba postów: 23

Rozumiem ze plus nie pokazal zadnej mapy zasiegu hspa+ ? Czyli co np w kazdym z tych miast jest po 1-2nodeB z hspa+ i juz mozna pisac ze w miescie jest hspa+ ? Predkosci faktycznie Plus u mnie w Lodzi na hsdpa 7,2 ma okolo 5mb/s , wiec z hspa+ licze na realne 10mb/s … Tylko niech na swojej mapie zasiegu zaznacza innym kolorem hspa + !!!

• Anonimowy
      Gość

@ gh – Era powiedziała, że do końca roku będzie w tych miastach ,a potem dopiero ekspansja na kolejna, zatem działają zgodnie z planem. w testach na konferencji prasowej Era miała chyba ponad 19mb/s

• Anonimowy
      Gość

trochę mnie dziwią te wyniki. Plus w każdej kategorii lepszy tak wyraźnie? Trudno w to uwierzy, przecież technologi e wszyscy mają podobne. Era też ma HSPA+ i siec Ericssona, tak jak Plus, skąd zatem takie różnice?

• Anonimowy
      Gość

To fakt Era wprowadziła tą HSPA wtedy gdy Plus tylko ją testował w dodatku nie podając dokładniejszych danych a Era udostępniła ją w wybranych miastach/punktach. Zresztą całe te tabelki jakieś naciągane, wszyscy we wszystkim gorsi od Plusa – co najmniej dziwne.

• Anonimowy
      Gość

internet w plusie jest the best!

• Anonimowy
      Gość

iPlusa oceniam najlepiej. Poprzednio miałem Orange i nie ma porównania…polecam

• Anonimowy
      Gość

Plus dużo mówi i pokazuje ale w sumie rzetelnych niezależnych dowodów nie ma bo klienci dosyć często narzekają zresztą nawet na youtube są parodie ich internetu… Ja bym podchodził ze znacznym dystansem do tego i tych ich super wyników na tle konkurencji; aż za dobrych…

• Anonimowy
      Gość

ostatni śmigałem po sieci na Playu, naszczescie umowa chyli sie ku końcowi, dlatego inwestuje w Plusa. Znajomy ma u nich net i jest po prosty mistrzowski!

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
Odpowiedz na: Bezprzewodowy Internet HSPA+ do 21,6 Mb/s w iPlus
Twoje informacje: