Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Awaria nawigacji GPS firmy Lark ?

Viewing 13 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Jak donosi serwis Alert24.pl dzisiaj przestały działać (prawie) wszystkie nawigacje GPS Lark FreeBird.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135631

Kto w obecnych czasach kupuje dedykowaną nawigację, kiedy w każdej komórce jest lepsza i bardziej aktualna…

• Anonymous
      Guest

Po co robisz z siebie pośmiewisko.Urządzenia lark są w kategorii jakość cena jednym z najlepszych wyborów.Na larka można wgrac prawie każda nawigacje.A w komórce masz symbiana.Na symbiana nie ma tyle aktualizacji co na win ce5. Pewnie masz wgranego tom tom 6 i mapy sprzed 3 lat.

• Anonymous
      Guest

Kolega zapomniał dodać że na komórce są zwykle nawigacje oparte o mapy ściągane przez gprs – co dodatkowo kosztuje a i sama jakość odbiorników jest powiedzmy sobie szczerze… RÓŻNA 🙂 najlepszym rozwiązaniem MOIM ZDANIEM jest PDA z nawigacją!

• Anonymous
      Guest

hmm,jeśli osoba twirdzi że mapy w tel.komórkowym są lepsze i dokładniejsze to jest w błędzie i zrobiłaby dobry uczynek dla ludzkości gdyby najlepiej nic nie pisała i nie osmieszala się.Znam się trochę na nawigacjach i wiem że mapy które są obsługiwane przez symbian sa mniej dokładne a tel wolniejsze od nawigacji(oczywiście piszę o użądzeniach które mają wbudowany procesor:Samsung 400MHz i odbiornikSiRF StarIII).Dodatkowo mapy w tel. kom. są drogie w utrzymaniu(aktualizowaniu).

• Anonymous
      Guest

Ze strony Larka:

Szanowni Państwo,

W związku z pracami naprawczymi na satelitach GPS prowadzonymi przez administrację USA, uprzejmie informujemy, że nawigacje w których występuje moduł nawigacyjny MSTAR mogą posiadać zakłócenia z ustaleniem pozycji GPS (’złapaniem fixa’). W naszych urządzeniach moduł ten występuje w modelach 35.0 / 35.4 / 35.6 / 43.0. Za zaistniałą sytuację przepraszamy

i prosimy o uzbrojenie się w cierpliwość. Zaistniały problem nie wynika z wady urządzenia, jest rezultatem wprowadzania niezbędnych modyfikacji do światowego systemu GPS. Planowane usunięcie usterki nastąpi do dnia 20.06.2009.

• Anonymous
      Guest

Wasz jakościowy Lark nie działa. A moja komórka działa jak złoto. I mam aktualne mapy. Przesył danych mnie nie kosztuje ani złotówki. Ach, używam NaviExperta. Proszę, pokażcie mi dokladniejszą mapę Polski? Z aktualnymi remontami, zamknięciami, fotoradarami, etc. Proszę, to Was ucałuję w rękę.

• Anonymous
      Guest

AutoMapa Polska XL wersja 5.5.1.Tylko zauważ drogi kolego że to nie jest wina użądzenia lecz prac naprawczych.

• Anonymous
      Guest

witam!!!

Niestety muszę stwierdzić ze mój gps-też padł ( nadajnik gps – do telefonuN73) jak się okazuje nir tylko LARKI – a na info o awarii sytemu przypadkiem natrafiłem, z drugiej strony to dobrze bo myslałem ze coś sie dzieje z mooim sprzętem! – ps tom tom rules!!!!

• Anonymous
      Guest

Witam.

Mój Lark przestał działać w drodze do domu z Zakopanego.

Mało nie wyleciał przez okno.

O awarii nic nie wiedziałem.

• Anonymous
      Guest

A moja C702 dalej działa i mam świeżą mapę prosto z serwera. Nie co kwartał jak w urządzeniach dedykowanych. Uhuhuhu… :]

• Anonymous
      Guest

Mój lark już działa. Na stronie Lark-a są pliki do pobrania razem z instrukcją. Jak macie mapę na karcie SD to wyłączcie najpierw Autouruchamienie mapy, żeby potem nie było problemów przy resecie.

Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Ja mam dwa larki. Ojciec ma FB 35.0 i rzeczywiście nie może się zlokalizować, ale dogralem latke, tak jak piszą na stronie i wszystko smiga. Mam tez FB 43.1 z innym modulem i dziala bez zarzutu.

• Anonymous
      Guest

tak czy inaczej lark ma jedna z lepszych nawigacji i to w przystępnych cenach, awaria wynika tyko ze zmian na satelitach czy coś takiego. Przeżyjemy jakoś te kilka dni. Mi się podoba że lark jest dostępny nie tylko w sklepach. Jak mi zaproponowali jako prezent w salonie TP jak neostrade zamawiałem to aż mnie zamurowało.

Viewing 13 reply threads
Reply To: Awaria nawigacji GPS firmy Lark ?
Your information: