Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Analityk: o wyborze operatora decyduje głównie cena

Viewing 6 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Krajowy rynek telefonii komórkowej należy do najsilniejszych w Europie. W Polsce działa już prawie 60 mln kart SIM, ale o klientów konkuruje stosunkowo duża liczba operatorów. Telekomy starają się przyciągnąć klientów nie tylko ceną, lecz także dodatkowymi usługami. Sprzedaż w pakiecie wzmacnia lojalność klientów. Coraz więcej osób i firm decyduje się na nieograniczone oferty w ramach stałej opłaty miesięcznej.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Analityk: o wyborze operatora decyduje głównie cena

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141110

Właściwie trudno zaprzeczyć. Z drugiej strony nic odkrywkowego. Zawsze liczy się cena, widać to zwłaszcza po jednym z operatorów, którego sieć działa jako tako, a ma wielu klientów, którym to nie przeszkadza bylle było tanio

• Anonymous
      Guest

„…a ponieważ nie ma różnicy technologicznej w świadczonych usługach telekomunikacyjnych…” Czy ten analityk wyjechał kiedyś po za swoje miasto ?? -chyba nie.

• Anonymous
      Guest

@Uka Jeśli masz na myśli Play, to powiem Tobie, że mam abo w tej sieci i jakoś nie narzekam. Nawet jadąc w Polskę można skutecznie poradzić sobie z problemem zasięgu przy braku przekaźników Play, przełączając się na stałe na któregoś z operatorów. Na jakość też nie narzekam. Proponuję zmienić telefon jeśli ktoś ma problemy. Mam kolegę w Orange, z któym ciężko jest się dogadać z winy jego aparatu. Bo nie tylko ja mam problem zrozumieć co do mnie mówi, a ze słuchem nie mam problemów.
      Pozdrawiam.

• Anonymous
      Guest

re do gośc:
      bardzo mało jeździsz po Polsce lub nie wysiadasz z samochodu.
      Wystarczy posiedzieć na wsiach oddalonych od dużych miast o 4 km i zasięgu nie ma wcale. A roaming playa to padaka na 100% działa tylko tam gdzie zasięg jest TYLKO w miastach i na trasach. Wiem , ze operator play robi małolata i zaślepionym fanom wodę z mózgu ale warto zobaczyć ,że nie jesteś tylko Ty ale są inni ludzie którym syf playa nie pasuje bo to badziew. Sam mam abo play i tylko się kończy i na razie, na stałe ustawiłem plusa w tel. i zrywa itd w tym samym telefonie karta sim plusa oryginalna: gra że aż huczy.
      Play =biedronka sieć dla biedoty i gówniarstwa wszelakiego co nie dzwoni a sieci na necie tylko!

• Anonymous
      Guest

Mam Play-a prywatnie i Oranga – służbowy. Dużo jeżdżę po kraju i większość rozmów jadę z prywatnego bo z służbowego nie mam zasięgu. I tyle w tym temacie.

Ps. Rocznie jeżdżę po kraju 50-70 tys km. Wsie, miasta i totalne dziury.

• Anonymous
      Guest

Ogólny wniosek o zasięgu Play i jakości połączeń: najbardziej na to narzekają pracownicy innych sieci. Pytanie: skoro robią w innych sieciach to nie mają służbowych? Po co używają telefony z playa? 🙂

Ps. Może Play coś miesza i jak widzi że rozmawia przez telefon w ich sieci pracownik innej to połączenie zrywa? 😀

Viewing 6 reply threads
Reply To: Analityk: o wyborze operatora decyduje głównie cena
Your information: