Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi ACR w Play już działa

Viewing 8 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Usługa umożliwiająca blokowanie połączeń przychodzących wykonywanych z numerów zastrzeżonych – ACR (ang. Anonymous Call Rejection) już działa . W Play24 na playmobile.pl po zalogowaniu można wybrać już odpowiednią usługę – informuje Telix.pl Czytelnik.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135710

dobra usluga w play

• KyokoMai
      Member
      Liczba postów: 143

Nie wiem, czy to jest takie dobre. Czasami trzeba gdzieś zadzwonić i nie koniecznie chce się pokazywać swój numer telefonu z tego powodu, aby potem tysiąc osób nie miało numeru i nie dzwoniło w drobnych sprawach. I wtedy co? Nie da się dodzwonić do takiej osoby… oczywiście metodą na takie działanie jest zakup startera, rejestracja numeru np. u operatora VoIP jako ten, który będzie się wyświetlał i wyrzucenie startera. Wtedy dzwoniąc wyświetli się numer, pod który oddzwaniając automat powie 'nie ma takiego numeru’. Jedyna opcja. Przydatne natomiast dla osób, do których notorycznie ktoś dzwoni dla żartów z numeru zastrzeżonego. Usługa więc ma i plusy i minusy.

• PROZAK
      Participant
      Liczba postów: 1932

No i pewnie zostanie przy okazji uruchomienia tej usługi odblokowanie strefy internetu z poza play

• Poll
      Member
      Liczba postów: 1733

Też nie jestem do końca przekonany że to dobra usługa. Do mnie dzwonią z dostawą gazu lub w sprawie serwisu instalacji oraz ochrona i im się nr nie wyświetlają więc jeśli uruchomię taka usługę to się nie dodzwonią by np powiadomić mnie o próbie włamania.

• Anonymous
      Guest

Też tak uważam zresztą ludzie już piszą że nie działa do końca tak jak trzeba więc chyba tak różowo nie jest. Chyba Play znowu wypuszcza niedokończony produkt.

• Anonymous
      Guest

Nie pasuje usluga to jej nie aktywuj i tyle

• Anonymous
      Guest

I bardzo dobrze. Skonczy sie dzwonienie anonimowe. Prawda jest taka, ze od 3 lat nie ma juz ani jednej centrali TP starego typu na ktorej nie dzialala identyfikacja numeru. Skoro brak wyswietlonego numeru swiadczy jednoznacznie o tym, ze telefonujacy specjalnie taka identyfikacje wylaczyl to ja sobie nie zycze zeby ktos taki do mnie dzwonil. A juz szczegolnie nie wyobrazam sobie zeby jakas instytucjas czy firma bawila sie w anonimy – najwyzszy czas to skonczyc.

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

Nie pojmuję sensu tej debaty, są zwolennicy i przeciwnicy ACRu i OK, komu pasuje to włączy a komu nie to nie włączy więc po co te tłumaczenia itd ? Nie było by usługi to narzekalibyście, że Play jest do tyłu bo Plus i Era to mają a Playowi się nie chce. Człowiekowi to nawet Bóg nie dogodzi.

Viewing 8 reply threads
Reply To: ACR w Play już działa
Your information: