Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe 300 mln euro na podłączenie Polski Wschodniej do Internetu

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Jednym z kluczowych projektów unijnego Programu Rozwój Polski Wschodniej jest powstanie do końca 2013 roku szerokopasmowej sieć internetowej, do której dostęp uzyska 90 procent gospodarstw domowych oraz 100 procent instytucji publicznych i przedsiębiorstw w województwie lubelskim, podkarpackim, podlaskim, świętokrzyskim i warmińsko-mazurskim.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138146

no zobaczymy czy moje malownicze świętokrzyskie znowu sie popisze sukcesami w zakresie internetyzacji jak ostatnimi laty.może bedzie inaczej-normalnie.internet szerokopasmowy to przyszłosc jednak wole mobilny wolniejszy.wielu sie przyda net za "półdarmo" z tego projektu,pytanie tylko kiedy?sądzę ze realnie za2lata

• Anonimowy
      Gość

Nic w Świętokrzyskim nie zrobią, bo mamy tu słabych samorządowców, którym na niczym nie zależy.

• Anonimowy
      Gość

Fajnie, że taki projekt jest, ale wydaje mi się, że projekt powinien wspierać wszystkie województwa. Na 14 rodzice chcieli założyć mi internet, do tej pory (5 lat!) nie mam szybkiego internetu. Analitycy zauważają, że internet mobilny staje się popularny, ale to tylko z tego powodu, że niema innej alternatywy. Niedawno na szczęście dowiedziałem się, że w mojej gminie podobny projekt się szykuje, nie wiadomo jeszcze na 100% czy to pewne. Wybrali już firmę która ma zrobić projekt subregionalniej sieci IT.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
Odpowiedz na: 300 mln euro na podłączenie Polski Wschodniej do Internetu
Twoje informacje: