Witam
Ten dekoder to porażka, żałuję zakupu! Ten Android to katastrofa! Mam wrażenie że parametry jego są bardzo zawyżone.
-Dekoder na okrągło się zawiesza, tylko odłączenie od prądu pomaga. (szczególnie denerwuje przy ręcznej edycji kanałów)
-Brak możliwości edycji Listy kanałów zgranych z dekodera
-time shift – porażka, muli dekoder, hdd 500gb wewnątrz dekodera
-oglądanie kanałów 4k muli dekoder, bardzo często zwiecha przy próbie zmiany kanału
-BRAK FUNKCJI POPRZEDNIEGO KANAŁU!!!
-częste problemy przy zmianie kanałów z kabla na sat
-strasznie powolny
-jakość kanałów SD okropna – ogólnie obraz jak by nie ostry, mało jaskrawy…
-epg ciężko się wgrywa
-zawiechy przy nagrywaniu
-brak jakiegokolwiek przycisku na panelu dekodera, a czasami jak go się poruszy to włącza jakieś funkcje
-strasznie powolny, często trzeba resetować by trochę przyspieszył lub zamknąć aplikację i oczyścić ram – pierwsze dekodery c+ np. mediasat 1430 były 100x szybsze
-włączone wi-fi zakłóca sygnał z satelity, łączony AP sam się wyłącza
-nie które aplikacje, np. tvp vod nie widzą internetu z kabla
-tak proste gry jak angry birds nie działają płynnie, nie da się grać
-mało czytelna lista nagrań, nie jasna funkcja nagrywania całego transpondera (nagrywa 1 plik różanie widziany przez różane odtwarzacze)
-BRAK możliwości obsługi dvb-t i dvb-c na jednej liście kanałów – może uruchomienie 2 osobnych procesów/kopi aplikacji do tv by pomogło?
-brak alternatywnej apki do obsługi dekodera np. w KODI (może E2 na androida) 😉
-brak SAMBA Serwer przynajmniej do hdd – wymagany root (wylkuczony ze względu na utratę gwarancji)
-brak obsługi vnc server j.w.
-brak obsługi kanałów IP z poziomu listy kanałów e2 lub ręcznego ich dodawania
-przydała by się możliwość zmiany kolorystyki apki do tv
na + bez problemowe działanie funkcji miracast i odczyt dlna, poprawione działanie i współpraca apki nestv na telefonie po ostatniej aktualizacji androida
Jestem monterem i puki nie zostaną poprawione podstawione funkcje dekodera to będę odradzał jego zakup klientą, a 5 sztuk które już zakupiłem, chyba będę próbował zwróciłć.
Ariva 253 względem Ceny jest spoko, choć brakuje jej obsługi dvb-t i dvb-c na jednej liście kanałów j.w.