Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › UOKiK: chcesz odsłuchać nagranie z infolinii. Możesz mieć z tym problem › Reply To: UOKiK: chcesz odsłuchać nagranie z infolinii. Możesz mieć z tym problem
Każdy klient również powinien nagrywać rozmowy z firmami. Od zawsze rejestruję swoje rozmowy biznesowe oraz urzędowe, telefonicznie i w kontakcie bezpośrednim. Wielokrotnie uchroniło mnie to przed kłopotami typu 'źle Pan mnie/nas zrozumiał, to miało być inaczej, Pan się na to zgodził’ itp. Oczywiście po pozytywnym zakończeniu danej sprawy odszukuję nagranie i je kasuję jako bezprzedmiotowe, a więc niepotrzebne, jednak w przypadku rozmów z konsultantami operatorów lub ubezpieczycieli, wysłuchiwania przedstawianych szczegółów i warunków oferty, a tym bardziej przy 'spinaniu’ z nimi kontraktu trzymam te nagrania przez co najmniej jeden pełny okres umowy. Nie raz okazały się bezcennie pomocne, gdy się okazywało, że na czymś próbowano mnie ocyganić już w trakcie konsumpcji. Na hasło: 'nagrywałem naszą rozmowę i z łatwością udowodnię swoją rację prawnie’ natychmiast zmieniał się ton z upartej dysputy na przychylne i przyjazne dla mnie jako klienta dążenie, by mnie czymś zadowolić w ramach przeprosin. Inna sprawa, iż nigdy nie domagałem się ani nie reklamowałem rzeczy, które nie miały miejsca, nie zostały zakontraktowane i mi się nie należały.