Miałem Myphona, nie żadnego smartfono-podobnego, tylko zwykły telefon model 6650, i mimo kilku na początku denerwujących wad, podstawowe jego przeznaczenie – czyli używanie go do rozmów, ew. sms-ów, jak dla mnie spełniał niemal doskonale. Lekki, prosty, i naprawdę wytrzymały (może akurat taki mi się egzemplarz trafił – tego nie wiem). Ale innych modeli tej firmy a szczególnie typu smartfon chyba bym raczej nikomu nie polecił. Gorzej od Myphona natomiast wypada firma Overmax – miałem (jeszcze niestety mam – ale już niedługo) 2 „smartfony” tej firmy (mój i żony), i powiem tak – nigdy, przenigdy więcej – porażka.. a największą porażką we wszystkich modelach te chłamu są baterie – dają na nie gwarancje na 6 miesięcy, i tyle dokładnie wytrzymują – jeśli ktoś myśli że w razie awarii dokupi sobie drugą, to zooonk – za pół roku już nie będą mieli ogniw do tego modelu w sprzedaży 🙂 fajnie co ?? A jak patrze na alledrogo i widzę jak to ludzie setkami kupują…. to … -za pół roku wyrzucą to co kupili do kosza… bo innego wyjścia nie będzie…