Start Forum Reply To:

Anonymous
Guest
Liczba postów: 135617

Orange Polska
ma szkielet sieci Terabitowej cienkiego włókna nie wszędzie jest kładziona sieci FTTH ale jest taka techniczna możliwość nawet po miedzy modemami które są oparte na portach Gigabitowych można takie dane przesyłać na duże odległości nawet w sieciach WAN do 100 km od punktu styku na światłowodzie nie każda gmina też w taką sieci inwestuje są też miejsca które się wykluczają społecznie i to nawet w dużych miastach dzielnice prowincji i ubóstwa w takich miejscach na mapie polski żaden operator nie będzie inwestował ja korzystam z VDSL 2 Neostrady mam odległość od centrali 1700 m mam ok 30 MB/s wiec na razie jest ok czekam jak standard Internetu się poprawi ale to może za ok 10 Lat na razie inwestycje w FTTH to są nowe osiedla mieszkaniowe oraz Bloki i tylko Wieżowce i program szerokopasmowe Lubelskie oraz pomorskie Telekomunikacja Polska oraz Orange Polska przespała szanse na modernizacje sieci szkieletowej oraz wymianę całej sieci z miedzi na światłowody inwestycja w VDSL też nie wyszła Orange bo Szafy są łączone na starej i nie wymienionej sieci która ma duże tłumienie sygnału cyfrowego są też jeszcze gdzie nigdzie sama Neostrada na Kartach ADSL 2 + gdzie jest prędkość max 20 MB/s ale co tu mówić szerokopasmowym Internecie jak ludzie nie mają wody czy kanalizacji oraz centralnego ogrzewania dostępu do podstawowych mediów świata cywilizowanego
to tak na tyle
Pozdrawiam Konrad