Start Forum Reply To:

Kan
Keymaster
Liczba postów: 8676

Muszę się też odnieść do zdania *Prozak [quote] A moim zdaniem zaczeło się oszukiwanie[/quote], bo jak rozumiem skierowane jest bezpośrednio do mnie. Starałem się zawsze uczciwie prowadzić konkursy, niestety nagroda zazwyczaj jest jedna i zawsze ktoś będzie uważał, że on wybrał by lepiej. Dlatego dodałem do regulaminu zapis o ostatecznym wyborze, przez wzajemną punktację. Jeżeli znasz sposób, który udowodni ostatecznie, że konkurs i werdykt jest uczciwy i wygrała najlepsza praca, to go podaj, chętnie skorzystam. Pamiętaj jednak, że w konkursie fotograficznym, bo o takim mowa, inne nie wywołują komentarzy, musimy dać szansę wygrać też Czytelnikom, którzy nie dysponują super smartfonami i werdykt musi być wywarzony. W dwóch ostatnich konkursach, zgodnie z życzeniem Sponsora, nie miałem wpływu na rozstrzygnięcia. Pierwszy przebiegał spokojnie i nie było sprzeciwu, co do werdyktu. Problem pojawił się po zakończeniu drugiego. Po pierwszej informacji o możliwości zachowania niezgodnego z regulaminem, zareagowałem tak jak mi na to pozwalało regulamin konkursu – zawiesiłem wydanie ostatecznego werdyktu i skontaktowałem się ze Sponsorem, w celu wyjaśnienia zarzutów. Po uzyskaniu informacji, że prawnie wszystko jest w porządku, o czym macie potwierdzenie w komentarzu Sponsora, dla mnie sprawa została zakończona. W tym momencie nie miałem już wpływu na dalsze działania. Konkurs został rozstrzygnięty, mnie pozostaje tylko nauczka, aby pozostawić sobie chociaż częściowy wpływ na konkurs np nominując. Ale to na przyszłość o ile się jeszcze zdecyduję na konkurs fotograficzny. Przykro mi tylko, że kilku z Was, którzy tak krytykuje Telix.pl, za konkurs, na rozstrzygnięcie którego nie mieliśmy wpływu wygrało już nagrody i wtedy było OK Tak? Andrzej