Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138144

Ja także mam problemy z MOVIO2. Od początku urządzenie nie działa poprawnie w trybie GPS – nie potrafi wyznaczyć położenia. Wychwytuje parę satelit, ale nie wyznacza położenia. W trybie GPS+WiFi znajduje położenie w programie do nawigacji, ale nie w taki sposób ma działać nawigacja samochodowa! Testy na oprogramowaniu do testowania GPS nie dają u mnie pozytywnych rezultatów. Urządzenie odesłałem do serwisu. Po tygodniu urządzenie wróciło z kartką na której otrzymałem taką oto odpowiedź typu „odwal się”:

[i] „Urządzenie naładowano i sprawdzono; test (zdjęcia w galerii). Opisane zjawisko jest [u] niepowtarzalnie występującym symptomem [/u] związanym z oprogramowaniem urządzenia oraz nawigacyjnym. Oprogramowanie (zarówno wewnętrzne jak i nawigacyjne) jest sukcesywnie poprawiane przez programistów i [u] z całą pewnością niedogodność zostanie wyeliminowana [/u]. Błąd programu nie ma jednak związku z urządzeniem nawigacyjnym, które to – jako sprzęt – pozostaje w pełni sprawne, co można zweryfikować korzystając z aplikacji TestGPS dostępnej w sklepie GooglePlay. Zjawisko powinno [u] zostać wyeliminowane w niedługim czasie [/u]. Prosimy o cierpliwość.[/i]

Na screenshotach z programu GPS Test, które zrobił serwis, widać, że sam moduł GPS działa. OK, odpaliłem powyższy program, który został wgrany przez powyższych i bez wprowadzania jakichkolwiek zmian postanowiłem sprawdzić czy GPS działa. I co? Dupa. Program nie lokalizuje położenia. Co mi po screenshotach skoro nie wiem w jakich warunkach oni to urządzenie testowali? A GPS jak nie działał, tak nie działa. Ma niepowtarzalnie występujący symptom, na który firma JAMICON kładzie lachę, i zaleca cierpliwość bo kiedyś z pewnością pojawi się aktualka która rozwiąże problem, a ja z pewnością kupiłem nawigację, żeby nie musieć z niej korzystać przez bliżej nieokreślony przedział czasu.

Zachowanie firmy JAMICON to jakaś kpina. Zapowiada się ciąg dalszy walki.