Po zakupie telefonu w godzinach wieczornych,paczka przyszła na następny dzień.Przesyłka naprawdę ekspresowa.Kosztował 2200zł.Bałem się przed zamówieniem,że to tani telefon z Chin,ale sprzedawca twierdził,że tamten to podróbka,a ten „znacznie się różni”(czym to się nie dowiedziałem).Wziąłem fakturę dla pewności(miałem otrzymać połowę zwrotu,ale zostałem oszukany)Pierwsze wrażenie:telefon wyglądał na solidnego,a z drugiej strony jak Chińska zabawka.Telefon działał bardzo szybko i płynnie,nie było żadnych „zwieszeń”.W trakcie rozmów okazało się,że głośniczek jest uszkodzony.Telefon odesłałem do serwisu,po kilku dniach dostałem nowy(nie ma części zamiennych do tych telefonów).W nowym telefonie głośniczek działał,ale jakość rozmów jest TRAGICZNA.W głośnych warunkach rozmowa jest prawie nie możliwa co jest nie dopuszczalne w tego typu smartfonach.Barometr,kompas,Wysokościomierz,krokomierz to aplikacje dostępne w sklepie google play.Telefon ma bardzo dobrą baterię 3000mAH.Dioda doświetlająca jest nawet dobra.Głośniczek 100dB,jest dobry gdy jesteśmy w głośnym otoczeniu łatwiej usłyszeć jak dzwoni.Do słuchania muzyki raczej się nie nadaje jakość dźwięku jest kiepska.Nawigacja GPS….Tragedia….w pierwszym telefonie z uszkodzonym głośniczkiem działał dobrze.W drugim miałem z nią problemy i odesłałem do serwisu.Telefon wrócił po 14 dniach serwis stwierdził,że wszystko jest w porządku.Nawigacja działa wtedy kiedy ma ochotę,przy aplikacjach google maps i nawigacji turystycznej nie działa.Auto mapa przy włączonym a-GPS w ciągu 30 minut zgubiła się tylko dwa razy ;).Czytałem na forach,że to przypadłość telefonu z procesorami MK.Seriwis rozbierał telefon w celu sprawdzeni,czy nie ma mikro pęknięć.Telefon został,źle złożony,niedokładnie skręcony i na dole obudowy obok uchwytu na smycz powstało mikro pęknięcie;).Kontakt z sprzedawcą był bardzo dobry,aż do momentu wysłania ode mnie wiadomości o,kiepskim działaniu głośniczka i źle skręconej obudowie.Na youtube jest dużo filmików z telefonem Land Rover A9.Jest to ten sam telefon z wyglądu i parametrów.Porównałem z moim i różnią się tylko logiem.Ogólnie nie polecam tego telefonu za dużo ma wad i jeszcze ta cena.Nie udało mi się go zwrócić ponieważ była faktura Vat.Oczywiście chętnie mogę pokazać telefon i przetestować,jeżeli jest ktoś z okolic Stalowej Woli.Będzie można wtedy zobaczyć jak to wygląda i działa,żeby nie mieć wątpliwości,że nie kłamie.Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę odsprzedać tego smartfona za 1300zł 🙂
Reply To:2018-01-23T07:39:46+01:00