Start Forum Reply To:

Anonymous
Guest
Liczba postów: 135680

Mam ten telefon od kilku dni. Został kupiony w przedsprzedaży. Wcześniej dość długo szukałem dla siebie nowego telefonu licząc na wyprzedaże czy promocje u operatorów. Niestety w kwocie jaką na to przeznaczyłem trudno było znaleźć coś ciekawego. Aż przypadkiem wpadł mi w oko telefon Myphone Cube, a potem jeszcze lepiej.. pojawiła się Luna..
I to było to! Przez te kilka dni, które go posiadam mogłem już się trochę zapoznać z tym sprzętem. Mam również możliwość porównania go z modelami innych firm np. Galaxy S5, S3 itp. I muszę przyznać, że wypada naprawdę nieźle. Jeśli chodzi o ekran to S3 wymięka. Dużo bliżej mu do Galaxy S5. Luna ma co prawda ma rozdzielczość HD, ale w normalnym użytkowaniu nie widać pojedynczych pikseli, a z lupką nie będę chodził ;). Testowałem telefon również instalując grę Real Racing 3 i muszę przyznać, że jest naprawdę nieźle. Zdarzały się małe przycięcia, ale w telefonie Samsung Galaxy S5 były one również. Sam aparat nie jest zły. Moim zdaniem jest trochę lepiej niż w telefonie Galaxy S3. Sam system to prawie czysty android. Nie ma tyle fajerwerków co Samsungi, ale jest nieźle. Ma nawet funkcję podobną do knock on stosowaną w telefonach LG. Można „wybudzić” ekran stukając dwukrotnie w ekran. Można też gestem uruchomić aparat pomijając blokadę. To bardzo przydatna funkcja. Telefon wizualnie jest naprawdę efektowny i przyciąga wzrok innych. Ma on swoje gabaryty, ale dla mnie to nie problem, gdyż noszę go w saszetce typu „nerka”. Można by tu jeszcze pisać. Dźwięk jest jakościowa na wysokim poziomie. Nawigacja również działa bez zarzutu. Jestem bardzo zadowolony i nie sądzę bym w tej cenie dostał coś lepszego.