Start Forum Sprzęt Nawigacje GPS Recenzja nawigacji NavRoad Auro S6 Reply To: Recenzja nawigacji NavRoad Auro S6

Anonymous
Guest
Liczba postów: 141116

Użytkuję Auro S6 od kilku tygodni. Recenzent nie zadał sobie trudu jazdy wg tego urządzenia skoro pisze że błyskawicznie odnajduje drogę. ostatni pokonałem trasę z auro i archaicznym Lark freebird z tą samą automapą 6.16 beta (żeby nie było niedomówień że jest coś nowszego z czym Auro S6 doskonale współpracuje). Nic z tego! Automapa zamraża co jakiś czas zobrazowanie i trzeba wtedy dotknąć Menu i odczekać aż zniknie żeby przywrócić aktywność automapy. W tym czasie Lark działa nienagannie. Na krętych drogach wybrzeża środkowego urządzenie nie wyrabia zakrętów, błądzi po polach i długo nie odnajduje drogi. Jazda z tym urządzeniem to koszmar. Po powrocie do warszawy postanowiłem upgradować urządzenie łudząc się że to poprawi jego pracę z automapą i tu niespodzianka ściągnięty ze strony Navroad upgrade to S6 1.0.1.0 ( wg serwisu firmy to to samo co S6 1.0.) – dziwny sposób oznaczania wersji! Na dodatek okazało się że upgrade nie działa-przyczyna-karta microSD sformatowana była w innym formacie niż FAT32. I tak NTFS-a urządzenie nie widzi, exFAT-a widzi i obsługuje ale upgradu z niego nie zrobi. Szkoda tylko że nigdzie ani na stronie producenta ani w instr. obsługi nikt na ten temat nawet się nie zająknął. Kontaktowałem się z serwisem otrzymałem odpowiedź że problmy z automapą są im znane ale oczekują że to automapa coś zrobi żeby dostosować się do Auro S6. Dziwne automapa która śmiga na przeróżnych urządzeniach raptem ma się dostosować do jednego producenta!? Jak na razie jestem zdegustowany produktem tym bardziej że na rynku za kwotę 370 zł można nabyć golca bez map a nie jak pisze P. Marcin Młocek czyli recenzent z automapą 6.16 Europy ciekawe gdzie takie urządzenie znalazł. Oceniam recenzje jakoco najmniej nierzetelną!