Start › Forum › Rynek › Wydarzenia › Transmisja z kanonizacji bł. Jana XXIII i Jana Pawła II w 4K Ultra HD › Reply To: Transmisja z kanonizacji bł. Jana XXIII i Jana Pawła II w 4K Ultra HD
Kan: to będzie mój ostatni wpis w tym temacie. Jeśli ktoś nazywa coś cyrkiem, a nie odnosi się w żaden sposób do osób, które w nim biorą udział to dopatrywanie się jakiejś obrazy jest moim zdaniem nadinterpretacją. Być może ta osoba, która zgłosiła to „przewinienie” (w jej mniemaniu) myśli, że osiągnie dzięki temu życie wieczne, nie wiem ale nazwanie czegoś z czym się nie zgadzamy cyrkiem nie jest żadną obrazą bo nie odniosłem się w żaden sposób do ani jednego człowieka. Ja doskonale zdaję sobie sprawę, że katolicy obrażają się na wszystko ale zadaniem między innymi dziennikarzy jest stanie na straży wolności słowa i wypowiedzi, a nie poddawanie się histerii ludzi, którzy nie rozróżniają krytyki religii katolickiej od krytyki instytucji, która ją reprezentuje. Szkoda, że dałeś się zastraszyć jakiejś urażonej duszyczce ale wierzę w to, że uczyniłeś to po prostu dla tzw. „świętego spokoju”. Pozdrawiam.