Nie chcę wyjść na fanboya, bo nim nie jestem, ale do mnie absolutnie przemawia system Windows na telefonie. Od początku doby smartfonów miałem już HTC, Samsunga, iP5 mam aktualnie, zapasowo mam też Nokię Lumię 520. O systemie Android wolę się szczegółowo nie wypowiadać, gdyż nie mam absolutnie nic dobrego do powiedzenia. Pseudo zaawansowany, upierdliwy, mozolny system… Z iOS jestem zadowolony podobnie jak z telefonu, na którym pracuje, aczkolwiek to jest bardzo droga opcja. :/ Windows Phone na tak budżetowym telefonie jak L520 dał mi mnóstwo frajdy i pozytywnie mnie zaskoczył. Niestety najgorzej wspominam HTC z Androidem. Coś strasznego! Planuję wymienić zapasową L520 na L925, bo ta urzeka designem, a i z pewnością jest o niebo lepsza od L520. Do kafelków przyzwyczaiłem się jeszcze szybciej niż do iOS po przesiadce z Androida. System WP8 faktycznie, może i jest mniej „konfigurowalny” niż dwa pozostałe, jednak dla mnie jest najlepszy z wszystkich wymienionych. Co do samej Nokii, hmmm… Myślę, że telefony robi bardzo porządne, Lumia 520 wykonana jest bardzo poprawnie jak na cenę, którą za nią zapłaciłem. Kupiłem, by przekonać się czy ludzie pokroju „antyWP, Andek the best” mają rację ciskając po tym systemie. Racji nie mają.
Reply To:2018-01-27T13:52:53+01:00