Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138645

A ile razy na miesiąc/rok włączasz telefon? To nie Android, który zawiesza się raz na 2 dni i trzeba go resetować. BB zawsze długo ładowały system, Z10 to i tak błyskawica w porównaniu z 9700.

Co do aplikacji owszem nie jest to Apple/Android store, ale dzięki temu, ze nie jest ich dużo, to jakościowo są na przyzwoitym poziomie. Nie musisz się przedzierać przez tonę Androidowego spamu. Dla mnie BBWorld ma mniej więcej wszystko co potrzeba. Brakuje mi tylko aplikacji „jakdojade” i natywnych aplikacji bankowych. Reszta jest i ma się dobrze 🙂
Jestem wielkim fanem BB, natomiast nie mam klapek na oczach. W Z10 narzekam na:
– klapka przestała być dopasowana po tygodniu użytkowania (mimo, że nie zaliczyła spotkania z twardym gruntem);
– przyciski są ostre, nie można było ich ładnie spiłować? Bardzo nieprzyjemne w dotyku;
– głośnik zaczął trzeszczeć (niedeterministycznie – raz działa dobrze a raz słychać trzaski);
– BB10 w dalszym ciągu potrzebuje szlifów. Jest o niebo lepiej niż w wersji 10.0, ale to jeszcze nie to co iOS (w ramach płynności i szeroko pojętego UX);
– Z10 + Play to nie najlepszy duet. Wewnętrzny roaming „szkodzi” baterii jak mało co.

Plusy:
– korzystanie z klawiatury ekranowej może skutkować orgazmem, jest nie-sa-mo-wi-ta!
– gesty, hub, UI, aparat/kamera;
– miły w dotyku (oprócz przycisków), przyjemny dla oka.