Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › UOKiK: 8 mln zł kary dla Play. Za niedozwolone zapisy w umowach z klientami › Reply To: UOKiK: 8 mln zł kary dla Play. Za niedozwolone zapisy w umowach z klientami
Roaming międzynarodowy to tragedia… W lipcu jechałem do Chorwacji, wszyscy mamy telefony w Play, wszystko prawidłowo ustawione, wzięliśmy też jeden telefon z Plusa na kartę. Minęliśmy Cieszyn, i całe Czechy cisza, wyłączanie telefonów nie pomogło, wyszukiwanie ręczne, automatyczne również. W Austrii zalgowało się od razu poprawnie i całą Austrię działało. Potem Słowenia, cisza całą drogę. No i Chorwacja, zero kontaktu ze światem. Jechaliśmy do Dubrovnika. Dotarliśmy na miejsce i dopiero po około 2 godzinach od zamedowania się w hotelu sieć nas przywitała w Chorwacji. Dodam tylko, że Plus logował się idealnie w każdy kraju. Straciłem kasę dzwoniąc do BOKu Play z numeru Plusa, straciłem kasę na chorwackie startery T-Mobile aby mieć kontakt z rodziną, noi straciłem mnóstwo nerwów, jadąc trzema autami nie mieliśmy ze sobą kontaktu mając telefony w Play!!! Tragedia.