Start › Forum › Sprzęt › Nokia › Nokia 515: klasyczny telefon z pojedynczym i podwójnym slotem kart SIM (wideo) › Reply To: Nokia 515: klasyczny telefon z pojedynczym i podwójnym slotem kart SIM (wideo)
Parametry techniczne są nawet w miarę, założenia dobre, ale jak na moje oko troszkę zbyt duży. No i ten design, taki bezpłciowy. Nie rozumiem dlaczego Nokia ma taki tok rozumowania, że jeśli coś ma być biznesowe to od razu musi wyglądać nudnie.
Zauważcie, że w lutym 2008 roku została zaprezentowana Nokia 6220 Classic która miała lepszy aparat (autofocus + ksenonowa lampa błyskowa). 5 i pół roku później Nokia prezentuje 515 WOW. Telefon mający wytrzymywać na jednym ładowaniu 38 dni… Ha ha ha ha! W rzeczywistości na baterii 1200 mAh wytrzyma max 8 dni, a z wyglądu jest nudny jak flaki z olejem! Na moim blogu [url]http://adamkupis.pl[/url] dodałem ostatnio kilka słów na ten temat. Dziwi mnie że Nokia nie potrafi produkować już takich telefonów jak kiedyś. Nokia 8310 która wyglądała naprawdę świetnie i miała zaledwie 97mm wysokości była naprawdę ciekawym telefonem. A teraz? Wygląda jakby postęp technologiczny się zatrzymał. Albo to może po prostu Nokia chce sprzedawać takie telefony które są tanie w produkcji i dają złudzenie „luksusu”.