Start › Forum › Sprzęt › Android › Test ZTE Kis: stylowy wygląd i prosty smartfon › Reply To: Test ZTE Kis: stylowy wygląd i prosty smartfon
Mam Kis’a od miesiąca… W części, ale tylko w części się zgadzam z artykułem. Mało pamięci wewnętrznej, co w połączeniu z aplikacjami, których nie da się przenieść na SD po instalacji stanowi duży problem. Kolejna sprawa to spowalnianie systemu – owszem, występuje, ale dopiero po zainstalowani dodatkowych aplikacji zżerających pamięć… Kolejny problem moim zdaniem, to na siłę upchane w system dodatki, które zajmują niepotrzebnie pamięć i nie można ich usunąć bez zrootowania systemu. Na szczęście taka operacja nie powoduje utraty gwarancji, więc kto chce i potrafi – powinien to zrobić i dopasować system do własnych potrzeb.
[b]Błąd w artykule odnośnie aparatu[/b] – przyciski regulacji głośności służą jako spust aparatu – wystarczyło doczytać instrukcję Panie Redaktorze.
Moim zdaniem, jest to telefon dla osób, które zmuszone do przesiadki na „dotykowca” chcą zaoszczędzić pieniądze, albo takich jak ja – musiałem wymienić telefon z uwagi na wyeksploatowanie poprzedniego (Samsung SGH-U800), który dzielnie działał przez ponad 5 lat i w tym samym momencie musiałem kupić nawigację, a akurat nie stałem dobrze finansowo. Teraz wiem, że to był dobry wybór, jestem z urządzenia zadowolony, jego wady tłumaczę sobie jego ceną, a wszystkie pozytywy tylko uświadamiają mnie, że to był dobry wybór.
Polecam go tym, którzy nie szukają uniwersalnego urządzenia o funkcjonalności laptopa, wydajności komputera. Tym, którzy potrzebują telefonu do dzwonienia, pisania sms, czasem sprawdzenia poczty czy wiadomości w necie, a przy okazji potrzebują czegoś odrobinę więcej niż telefonu nie przywiązując znacznie wagi do szybkości działania, która nie jest zabójcza w ZTE Kis, ale nie jest też tragiczna i pozwala wygodnie z niego korzystać…