Ja też jestem użytkowniczką jednego z takich portali i mój stosunek do walentynek jest pozytywny:) Lubię to święto, podoba mi się atmosfera, taka pozytywna. Aczkolwiek nie jest to dla mnie jakieś wyjątkowe święto, które muszę spędzać z ukochaną osobą za wszelką cenę. Te walentynki pewnie spędzę z facetem, którego poznałam jakiś miesiąc temu na mydwoje. Nic specjalnego, bez większej spinki, ale myślę, że spędzimy miło ten wieczór:)
A czego boję się w związku ze związkami z osobami poznanymi przez internet? Pewnie największa obawa to taka, czy osoba z którą rozmawiam mówi prawdę o sobie. Czy jest tym, za kogo się podaje. Na portalu generalnie staram się rozmawiać z osobami, które mają certyfikat wiarygodnego profilu, czyli mają potwierdzenie danych na podstawie skanu dowodu osobistego. Wiadomo, że nie potwierdzi to charakteru czy wartości życiowych, ale z doświadczenia widzę, że takie osoby są bardziej wiarygodne.
Generalnie uważam, że portale randkowe są bardzo dobrą opcją, w dzisiejszych czasach coraz trudniej znaleźć kogoś sensownego. A internet w dużym stopniu nam to ułatwia. Tak mi się wydaje…