Start Forum Sprzęt Nokia Nokia N8 – telefon, który ma tyle samo wad, co zalet? Reply To: Nokia N8 – telefon, który ma tyle samo wad, co zalet?

nindustrialny
Member
Liczba postów: 6

[quote]Witam! Mam problem z Nokią N8. Od nowości traci zasięg. Jak jest na trzy cztery-kreski to działa idealnie,ale jak leży i się jej nie dotyka albo jak się ją trzyma za górną część. Jak się bierze do ręki to od razu traci zasięg do zera albo w najlepszym przypadku zostaje tylko jedna mała kreseczka. Być może przy bardzo dobrym zasięgu i bardzo mocnym sygnale będzie działać trochę lepiej,niestety w miejscu gdzie mieszkam jest zasięg na trzy cztery-kreski,czasem na pięć. Niedawno dowiedziałem się że niektóre modele Samsunga i HTC mają dokładnie taką samą usterkę,nawet widziałem to na filmie,nazywa się to uścisk śmierci. Tylko że nigdzie nie słyszałem żeby N8 miała to samo. Nie bardzo też chce mi się wierzyć że N8 jest produkowana tylko dla użytkowników którzy używają telefonów w miejscach gdzie jest bardzo dobry zasięg. W każdym razie nigdzie nic takiego nie pisało. Telefon jest na gwarancji i był już wiele razy w serwisie i nie mogą go naprawić. Teraz już się tłumaczą że zasłaniam ręką miejsce gdzie jest antena(trzymam normalnie jak powinno się trzymać telefon). Zasięg też chyba nie jest aż taki słaby-trzy,cztery kreski,a czasem pełny. Prawdopodobnie ostatnio wymienili płytę główną ale usterka nadal jest. Próbowałem już chyba z dziesięć kart sim różnych operatorów i ciągle to samo. Cały czas jest na zwykłym GSM. Zgodziłbym się z tym że przysłaniam antenę dłonią i tak będzie z każdą Nokią N8,ale gdyby zasięg był może na jedną kreskę. Tutaj widać na filmie że gdy telefon leży i się go nie dotyka to ma prawie pełny zasięg. Więc to wszystko tak wygląda jakby serwis nie mógł sobie poradzić z naprawą i zbywa mnie jakąś bajeczką,że tak słabo łapie zasięg każda Nokia N8. Być może spotkaliście się już z podobną usterką w Nokii N8. Prosiłbym o bardzo fachową pomoc lub radę co może być przyczyną takiej usterki albo co jest uszkodzone. Telefon mam od nowości,czyli ponad cztery miesiące i do dzisiejszego dnia nie mogę go używać,bo jest nadal niesprawny. [/quote]

Powiem tak. Ja mam z zasiegiem problem w piwnicy szkoly przykladowo.