Przepraszam, ze nie będę się tłumaczył z werdyktu Redakcji, ale musze odpowiedzieć na kilka komentarzy. *Anonymous i *Paula: [u]Wiedziałem, że wygrają tylko te projekty posiadają grafikę / Gratulacje dla zwycięzców! btw @Anonymous to samo wcześniej pisałam – dodam, że w komentarzu czytałem, iż wygrają tylko panowie.[/u] – jak widać wygrały także Czytelniczki i to z nagroda główną. Jezeli chodzi o tę część wypowiedzi i wygrane projekty z grafiką. Jak widać z kolejnych wypowiedzi , są komentujący, którzy krytykują werdykt za, to że część nagrodzonych projektów nie zasługuje na nagrody, bo oni opracowali ciekawsze i z lepszą grafiką telefony: każdy ma swoje zdanie. Dodam, że można nam wierzyć lub nie, ale braliśmy pod uwagę wszystkie projekty. Jedynym wyborem był wymóg, aby projekt był telixowy, unikalny i był najbliżej związany z daną kategorią. *Anonymous zdanie [u]Zwycięski projekt jest bardzo dobry lecz powinien zostać od razu odrzucony z powodu umieszczenia go w złej kategorii. Wyraźnie było napisane „Kategoria Dla dzieci w wieku do 15 lat” a nie projekt telefonu dla dziecka. Takie jest moje zdanie i myślę że wiele osób się z tym zgodzi [/u] – tutaj Cię zawiodę, bo sam sobie zaprzeczasz. Z jednej strony w jednym z komentarzy czytam, [u]do 15: sam nie wiem jak to ocenić… czy to w ogóle jest telefon? jak dla mnie to plecak z kredkami itd z funkcją kalkulatora oraz translatora. już wolę tę pracę która wygrała nagrodę główną bo przynajmniej jest telefonem. [/u], a z drugiej krytykę, że wybieramy tylko super grafiki – gdzie logika. A wracając do nagrody głównej – publikując pracę Huckleberry Friend do kategorii do lat +15 – w trakcie trwania konkursu, pierwsze co zrobiłem, to napisałem do autorki maila z zapytaniem, czy mieści się w tym wieku – powiem szczerze byłem zaskoczony nie tylko to jedną pracą, ale wszystkimi, ktore Ona wysłała – a jej projekty miały szanse w każdej. Teraz zapytam, gdyby zamiast głównej Autorka wygrała w kategorii: Mój wymarzony telefon komórkowy – kategoria dla dzieci w wieku do 15 lat – prawdopodobnie posypałyby się komentarze w stylu to praca dorosłej osoby – niestety i tak źle i tak niedobrze. Zresztą podobne komentarze są w kategorii gadżety: czy ktoś z was chciałby nosić telefon z lodówką? Naszym zdaniem gadżetem może być drobny przedmiot i ta drogą szukaliśmy ciekawego projektu. dla full wypasionych telefonów była inna kategoria. Tyle należało sie Wam wyjaśnienia i Przepraszam, że więcej się nie odezwę, po prostu ile uczestników, tyle będzie opinii za naszym wyborem lub przeciw. Dziękujemy wszystkim za udział. Tym którym się nie udało zapraszamy na kolejne konkursy – dzięki Wam, że tu zaglądacie mamy szansę je robić, bo sponsorzy chcą się w ten sposób reklamować – dodam, uprzedzając pytanie – my z tego nic nie mamy tylko dodatkową pracę i przykre czasem komentarze o nas. Andrzej