Start Forum Odpowiedz na:

Blom
Uczestnik
Liczba postów: 2972

Przez pewien czas używałem Linuxa (Ubuntu i Mandriva), najbardziej do gustu przypadła mi Mandriva natomiast Ubuntu tak średnio, trochę więcej kombinacji. Generalnie trochę się zraziłem do Linuxa i nie mam zamiaru wracać, system tylko z teorii jest „user friendly”; pomoc ze strony „społeczności” jest tylko na papierze a jeśli już ktoś coś piśnie to przewagą jest to słowo „google” albo „radź se sam”, niestety ludzie mają pretensje, że nowi userzy pytają o różne rzeczy, ale nikt jeszcze nie zauważył, że nie ma naprawdę porządnie zrobionego poradnika ponadto zbyt wiele rzeczy nie działa w Linuxie, a jeśli już ktoś się zdecyduje na instalację to niestety akceptuje niepisane prawo „gotowy do skakania po distrach i eksperymentowania”. Bardzo wiele brakuje Linuxowi do systemów z rodziny Windows, nie są ani tak funkcjonalne, ani wydajne w pracy no i oczywiście „stupid-user friendly” [quote] Jeśli porównamy dane dla systemu Linux zgromadzone w polskim serwisie gemiusRanking z danymi o odsłonach wykonanych przez systemu Mac OS X, okazuje się, że do 2010 r. osiągał niższe wyniki niż Linux. Jednak już w II kwartale 2010 roku wyniki osiągane przez te systemy zrównały się.[/quote] nie rozumiem tego porównania ? Oczywistą oczywistością jest, że Mac OS będzie miał słabsze wyniki bo jest dystrybuowany tylko i wyłącznie z komputerami Mac a na te nie każdego stać (to się tyczy całego świata)