Start Forum Reply To:

Anonymous
Guest
Liczba postów: 136862

Dla mnie też zaskakujące wyniki, niby mam kilkudziesięciu znajomych którzy ostatnio zmieniali nr tel. i nikt z nich nie wybrał Orange-a. Dodatkowo ta sieć cieszy się wśród nich opinią drogiej i niezbyt uczciwej jeśli chodzi o ewentualne promocje, bonusy, etc. Ci którzy zmieniali sieci wybrali albo Playa albo T-Mobile(Era) ale nikomu nawet nie przyszło do głowy zastanawiać się nad Orange.
Poza tym te dane wydają mi się zrobione chyba przez bardzo kreatywną księgowość bo wszystkim operatorom mobilnym przybywa klientów i kart SIM, każdy z nich pokazuje przyrost, i przychodów i klientów a przecież Polaków nie przybywa a wręcz odwrotnie, również na rynku jest tendencja by używać jednego operatora nie tylko na wygodę ale chociażby ze względu że w sieciach własnych jest taniej (za wyjątkiem Play bo tam do wszystkich sieci jest tanio), zatem chyba trzeba być imbecylem by wierzyć w te powyższe dane.
Tak na marginesie przypomniała mi się taka sprawa: (w dalszym ciągu wszystkim Orange kojarzy się z TPSA każdy wie dlaczego, a jaka jest TPSA raczej wszyscy wiedzą,) w swoim czasie był ciekawy reportaż o użytkowniku TPSA, który od ponad pół roku nie mógł sie doprosić naprawy złącza a rachunki przychodziły, w końcu zdesperowany sprawę zgłosił w Paryżu do tamtejszej komórki TP od której TPSA jest zależna i nie tylko w ciągu tygodnia sprawa była załatwiona ale jeszcze umorzono mu bezprawnie naliczane rachunki. Takie właśnie standardy panują w TPSA/Orange, niestety.