Start Forum Reply To:

LesH
Participant
Liczba postów: 3876

Obznajomieni praktycy DORADŹCIE: która z nawigacji na smartfony z Androidem 2,3 (także na Galaxy SII) oraz symbianowych (np. na Nokię E90, N95, N97mini) jest NAJLEPSZA na Polskę i POZWALA skutecznie OMIJAĆ 'AUTOSTRADY’? Na swych Nokiach mam Garmin-a 2007 a na Galaxy SII mam Sygic-a i z żadnej nie jestem zadowolony. Zarówno prowadzenie pod adresy (brak numeracji domów przy wielu ulicach, a nawet brak licznych ulic małych miastach i wsiach) jak i omijanie pseudo-autostrad, na których jedyne, co świetnie działa, to pobieranie słonych opłat co kawałek. Ani w Garmin-ie, ani w Sygic-u w opcji wyboru omijania nie ma 'autostrady, a jedynie 'drogi płatne’. Wprowadzałem to a mimo wszystko byłem nawigowany trasą przez nieszczęsne A2… ZAŁAMKA. A Sygic króluje poza tym nad Garminem w usiłowaniach prowadzenia polnymi ścieżkami, mimo wyboru trasy najszybszej i dla samochodu osobowego. Nie wspomnę o innych wpadkach, jak fałszywe zapowiedzi zjazdu z ronda, np: 'za 200m wjedź na rondo i zjedź drugim zjazdem’, a przed rondem i na nim oznakowanie wskazuje wyraźnie, że prawidłowy przy tej trasie jest trzeci zjazd. Nie chodzi o przypadkowe wprowadzenie miejscowości pośrednich, które usprawiedliwiałoby wtedy takie informowanie kierowcy. 'Dzięki’ nawigacjom w moich komórkach straciłem w podróży po Polsce od piątku 30-go września do wtorku nad ranem 04-go października wiele godzin i nadrobionych na daremno kilometrów. Będę wdzięczny za podzielenie się praktycznymi wskazówkami lub linkami www, pod którymi znajdę porady innych znawców w wymienionych problemach i sprawach.