LesH
Participant
Liczba postów: 3914

Cytat 'zbyszekswce’: UKE powinno mieć USTAWOWĄ moc usuwania ze spółek dyrektorów i wszystkich zastępców działów marketingowych / handlowych firm, które ŚWIADOMIE wprowadzają takie przekręty! W pełni podzielam oburzenie oszustwami loteryjnymi sms, ale takie rzeczy powinny być ścigane przez resort sprawiedliwości z urzędu z całą stanowczością prawa! Prokuratura potrafi tak działać – wobec osób prywatnych, gdzie niekiedy chodzi o kilkadziesiąt złotych, dlaczego więc nie wkracza do akcji, gdy w grę wchodzą miliony?… Wtedy odpowiedzialność firmy to raz, a dwa to wyłuskanie z niej drogą dochodzenia osób: tych które zatwierdziły i wdrożyły oszukańczy proceder, jak też tych, które nie uruchomiły technicznej możliwości odcięcia się od niechcianego nękania licznymi smsami. W swej działalności praktykuję przekazywanie lub potwierdzanie ważnych danych techniczno-budowlanych, np. wymiarów do pilnych zleceń per sms. Nie dostawałem ich non-stop, ale kiedy był sygnał nowej wiadomości – wiedziałem, że to coś pilnego i będąc np. za kierownicą starałem się gdzieś chwilkę zatrzymać, nawet autostradzie wyszukiwałem awaryjnego miejsca, by odczytać treść i potwierdzić zgodę lub odmowę. Od kiedy nastąpił boom tego wariackiego szału w Erze po prostu nie miałem spokoju. Nie pomagały moje interwencyjne telefony. Konsultanci odmawiali technicznej możliwości selektywnego zablokowania smsów z 4-cyfrowych numerów zaczynających się na 7xxx. Wiecie CZYM to TŁUMACZYLI? Skoro jakiś ich klient płaci za WYSŁANEGO SMS-a, to OPERATOR MA OBOWIĄZEK go DOSTARCZYĆ! Takie szujstwo. A ileż smsów w życiu wysłałem, które nie zostały dostarczone, bo np. adresat był nieosiągalny? Podobnie i MMS-ów. I co? MUSIAŁEM ZA NIE ZAPŁACIĆ, bo operator nalicza koszt za wysyłkę, a nie za dostarczenie. W związku z powyższą kwestią stalkingu smsami z nr-ów 7xxx ciekaw jestem, czy wpłynie jakiś pozew zbiorowy do T-mobile PL. Natychmiast przyłączę się do grupy poszkodowanych. Ostatnio znowu dostawałem to dziadostwo. Dopiero, gdy osoby winne maczania palców w oszustwie smsowym i stalkingu bekną osobiście utratą pieniędzy ze swych kont bankowych, zlicytowaniem mienia oraz latami więzienia, skończyłyby się te niecne praktyki jak ręką odjął.